Plataforma per la Llengua amb l'Ajuntament de Sagunt

El representant de Plataforma al País Valencià s'ha reunit amb Josep Manuel Tarazona, regidor de Cultura i Normalització Lingüística de Sagunt
Josep Manuel Tarazona i Manuel Carceller durant la reunió
 
El regidor de Cultura i Normalització Lingüística de l'Ajuntament de Sagunt, Josep Manuel Tarazona, s'ha reunit amb Manuel Carceller, delegat de la Plataforma per la Llengua al País Valencià. En la trobada s'ha acordat donar suport, des de l'Ajuntament de la capital de la comarca del Camp de Morvedre, a la divulgació en el sector de l'ensenyament de les publicacions Que faig si, de caràcter sociolingüístic, i Buna al valencià, adreçada a la comunitat de nous veïns d'origen romanés.

Igualment l'Ajuntament de Sagunt s'adherirà a la campanya «A taula en valencià», a favor del consum de productes etiquetats en la llengua pròpia. “L'Ajuntament de Sagunt vol així manifestar, des de l'inici del nou govern municipal, la voluntat de col•laborar amb Plataforma per la Llengua, a favor de l'ús del valencià”, segons ha manifestat el regidor Josep Manuel Tarazona. També han acordat que Plataforma participarà en alguna mostra cultural a Sagunt, com ara una Fira del Llibre en valencià, que l'Ajuntament estudia organitzar en els propers mesos.

Des de Plataforma hem demanat als representants del nou govern de l'Ajuntament de Sagunt iniciatives cap a una societat unida per la llengua pròpia. “El valencià és un element necessari per a la inclusió social -explica Carceller-. A través de l’adopció de la llengua pròpia, podem facilitar el procés d’adaptació social de les persones nouvingudes, a la vegada que fem del valencià la llengua comuna de la vida pública, en el context d’una societat multilingüe».

Manuel Carceller s'ha entrevistat també amb el tècnic de normalització de l’Ajuntament, Òscar Pérez Silvestre, al qual ha agraït la seua col.laboració en la revista de l'entitat, La Corbella, de juny del 2015.