Les primeres eleccions per al Consell de la Infància i Joventut han oferit un balanç molt positiu quant a participació es refereix. En total, han votat 1.476 alumnes/as entre els centres de Primària i Secundària de Sagunt, concretament 829 en col·legis i 647 en instituts. Amb aquests comicis, en els quals han participat joves de 4º, 5è i 6è de primària, així com els de 1è, 2°, 3è i 4° d'ESO, s'han triat quinze consellers i conselleres, juntament amb els seus respectius suplents, dels dinou centres convocats.
Els centres en els quals la participació ha sigut més alta han sigut l'IES Clot del Moro (243 vots) i l'IES María Moliner (221 persones), i el CEIP María Yocasta (179 vots) i el CEIP Villar Palasí (161 vots), mentre que en quatre centres només hi ha hagut una persona candidata, per la qual cosa no s'han celebrat votacions en ser triades aquestes persones directament com a consellers/as.
Segons explica el regidor de Joventut, Guillermo Sampedro, "estem molt contents amb els resultats i amb els índexs de participació per a ser la primera vegada que se celebren aquest tipus d'eleccions. Amb açò, la qual cosa cerquem és tractar a les persones joves com a ciutadans i ciutadanes de ple dret, perquè encara que són xiquets i xiquetes tenen coses importants per a dir i hem d'escoltar-los i arreplegar les seues demandes. El Consell de la Infància permetrà que ells i elles decidisquen quines polítiques i activitats volen que es facen des del Consistori. Són ells i elles els que millor coneixen la situació de la infància i les seues manques, per aquest motiu comptem amb ells i els donem participació i capacitat d'influir i d'opinar".
Aquestes persones seran els representants del seu centre educatiu per a portar la veu de tota la infància a les decisions municipals i aconseguir que les seues propostes i suggeriments aconseguisquen que la nostra ciutat tinga present la Convenció dels Drets del Xiquet i que construïm amb els nostres menors una ciutat amiga de la infància. El consell es completa amb els 3 representants de les AMPAS de Sagunt, així com un membre de cada partit polític amb representació municipal. Aquest òrgan, la composició del qual es pretén portar al Ple de la setmana que ve, és l'encarregat de marcar les línies i criteris en les polítiques de joventut i infància del Consistori.
Aquestes són les primeres eleccions per a la creació d'aquest òrgan assessor i consultiu que tindrà comicis cada dos anys, els quals s'emmarquen dins de l'adhesió del municipi al projecte Ciutats Amigues de la Infància d'UNICEF. Es tracta d'un programa que té com a objectiu general promoure l'aplicació de la Convenció sobre els Drets del Xiquet en l'àmbit dels governs locals, i incentiva la creació de plans locals d'infància i adolescència, promou la participació ciutadana dels xiquets i xiquetes en la vida municipal, impulsa tot tipus de polítiques tendents a afavorir el desenvolupament dels drets de la infància i l'adolescència i dinamitza la col·laboració ciutadana, així com la coordinació institucional.