Quico Fernández: “A Sagunt hi ha gent que necessita l'ajuda de les administracions i no els bancs”

L'alcalde de Sagunt i vicepresident de la FVMP defensa en una reunió mantinguda en la Diputació de València que cal invertir el superàvit que ha generat l'Ajuntament en despesa social
L'alcalde de Sagunt i vicepresident de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), Quico Fernández, en una reunió mantinguda hui en la Diputació de València amb el diputat valencià, Joan Baldoví; els vicepresidents de l'entitat, María Josep Amigó i Xavier Rius, i amb la secretària autonòmica d'Hisenda, Clara Ferrando, ha denunciat el que considera com una política restrictiva del Govern Central en matèria de finançament de les corporacions locals.Malgrat que estem fent una gestió per mantenir una estabilitat per a aconseguir recursos i no malgastar els diners, ens trobem que la normativa estatal del govern d'Espanya ens obliga a dedicar el que estalviem a pagar als bancs quan nosaltres no és que no vulguem pagar-los, sinó que volem ajudar les persones” ha manifestat l'alcalde, qui ha afegit que a Sagunt igual que en molts altres municipis “hi ha molta gent que necessita l'ajuda de les administracions més que els bancs, als qui ja se'ls ha ajudat molt”.


Fernández assegura que el que es pretén des de l’Ajuntament és invertir eixos estalvis, que a Sagunt ascendeixen a tres milions d'euros, en ajudes socials mitjançant un pla d'ocupació tal com es va anunciar esta mateixa setmana. L'aplicació de la llei d'estabilitat pressupostària i de sostenibilitat és, en paraules de l'alcalde, restrictiva i no contempla el que diu l'article 158 de la Constitució Espanyola sobre necessitats bàsiques. “La manera d'aplicar aquesta llei és, per tant, anticonstitucional o almenys no respecta l'esperit de la Constitució, ja que si hi ha un deute és amb les persones que no tenen recursos i que han patit les retallades”. A més afegeix que existeix un dèficit social que cada dia cobreixen les administracions locals i que el deute amb els bancs és secundari. “No ho diem des del convenciment com a partit, sinó com que aquest deure que tenim amb les persones l'estableix la Constitució”, afegeix Fernández.


Per a Fernández, l'estabilitat és un objectiu que han de perseguir totes les administracions, però no s'ha d'interpretar de manera estricta, ja que, tal com afirma, a Europa no hi ha cap país que obligue a destinar el superàvit a pagar el deute financer. L'alcalde ha conclòs dient que l'estabilitat “és un objectiu desitjable i no pot ser una llosa que tinguem sobre el nostre cap i que acabe esclafant-nos”.