Quico Fernández: “La campanya de control de velocitat és una mesura de seguretat per a tots els ciutadans”

L'Alcalde de Sagunt respon així a les crítiques rebudes per les mesures de seguretat “temporals” que el consistori, a través de la Policia Local, està duent a terme

Des que el passat 6 de febrer començarà la campanya de control de velocitat en vies urbanes en els dos nuclis urbans de Sagunt, el consistori no ha deixat de rebre queixes per part dels ciutadans del municipi. La campanya l’objectiu de la qual és el de conscienciar a la ciutadania per a reduir els accidents en vies urbanes i les lesions provocades per l'excés de velocitat, té un caràcter temporal ja que finalitzarà el 6 de març.

L'Alcalde de Sagunt, Quico Fernández, ha respost a estes crítiques amb l'afirmació que  l'Ajuntament “té l'obligació de col·laborar en aquelles campanyes que des de la Direcció General de Trànsit s'estiguen duent a terme a nivell de l'estat per a millorar la seguretat vial”, així com aclareix que esta campanya amb l'ús de radars “no deixa de ser una iniciativa que l'Ajuntament té l'obligació d'afrontar i que té un caràcter temporal”.

“Sembla ser que alguns ciutadans pensen que poden fer el que els dóna la gana i posar en perill la seguretat dels veïns cosa que a mi no em sembla una actitud massa constructiva ni massa civilitzada”, afirma Fernández. A més, ha explicat la importància de regular el trànsit per la seguretat dels vianants, així com dels conductors, els quals tenen l'obligació de respectar les normes de trànsit “cosa que no sempre passa”, afig. “Els conductors han de conscienciar-se de la necessitat de limitar la velocitat i de respectar les normes de trànsit per respecte a la resta de ciutadans”, ha afegit Fernández.

Per contraposició, esta campanya que es realitza dins del marc del conveni de col·laboració que vincula a l'Ajuntament de Sagunt amb la Direcció General de Trànsit i que es realitza a través de la Policia Local, també està sent ben rebuda per gran part de la ciutadania de Sagunt que entén l'obligació que té l'Ajuntament de regular la convivència entre tots, vianants i conductors, i de donar prioritat a la seguretat dels vianants.

El propi alcalde assegura no entendre que algú puga pensar que darrere d'esta mesura hi ha un afany recaptatori, ja que és “absolutament ridícul” i afig que esta mesura “no s'ha pres per a recaptar, ja que l'Ajuntament ja recapta a través dels impostos i les taxes”.

Fernández recorda que en la pàgina web de l'Ajuntament, així com en els mitjans de comunicació, s'ha informat sobre les vies en les quals es duu a terme esta campanya, amb la qual cosa en este sentit “només cal respectar les normes i estar ben informat, ja que és fonamental si volem que esta siga una ciutat amable i que puga ser un referent quant a convivència.”

Però esta no és l'única mesura que es va a dur a terme quant a seguretat ja que forma part d'un total de diferents campanyes que es realitzaran al llarg de l'any en pro d'augmentar la seguretat del trànsit, de les quals podem destacar a més la del control de sistemes de retenció infantil, de transport escolar, de cinturons de seguretat, de prevenció de la conducció sota els efectes de l'alcohol i drogues, entre unes altres. A canvi d'esta col·laboració entre l'Ajuntament i la DGT, Sagunt rep el material per al parc infantil d'educació vial, el vehicle que la Policia Local usa per a les campanyes, els radars i els etilómetros.