La Universitat Jaume I guardona l'Ajuntament de Sagunt per la seua col·laboració com a seu del Camp de Morvedre

L'acte de reconeixement a les entitats patrocinadores de la institució acadèmica es va celebrar este dimarts a la vesprada en el Paranimf de la mateixa i el Consistori va ser una de les 69 a les quals es va agrair el seu compromís

La Universitat Jaume I de Castelló (UJI) va reconéixer este dimarts en un acte públic la labor de 69 entitats que durant l'any han prestat la seua col·laboració a la institució educativa, entre les quals es troba l'Ajuntament de Sagunt. A la gala, que es va celebrar a la vesprada en el Paranimf van assistir l'edil d'Educació, José Manuel Tarazona, i el regidor delegat de Benestar, Alejandro Sotoca, que va recollir el guardó en qualitat de tinent d'alcalde.

Amb el lliurament d'este reconeixement, l'UJI agraïx a l'Ajuntament de Sagunt la seua col·laboració com a seu de la universitat al Camp de Morvedre en virtut del conveni que venen subscrivint totes dos institucions des de febrer de 2009. Dins del marc d'esta cooperació destaquen programes com la Universitat per a Majors de 55 anys, microtallers i conferències, projectes de difusió del coneixement com Connecta amb la Ciència o el punt d'informació UJI instal·lat en el Casal Jove.

Totes estes activitats es gestionen des de la Universitat Popular i el departament d'Educació, i formen part del Consell Assessor de la seu del Camp de Morvedre, en representació del Consistori, Maria Josep Soriano i José Manuel Tarazona, edils de cada respectiva regidoria.

El regidor d'Educació, José Manuel Tarazona, va manifestar que «és un honor representar l'Ajuntament de Sagunt» en este acte que coincidia amb el 30 aniversari de l'UJI. «Són dotze anys de conveni des que es va obrir la Seu de l'UJI al Camp de Morvedre que han servit per a acostar i interconnectar la Universitat Jaume I al nostre poble, fent-se desenes d'activitats», va declarar.

Tarazona va agrair el treball «constant i seriós» del personal funcionarial de les regidories de la Universitat Popular i Educació que gestionen estes tasques amb la finalitat de «dimensionar este projecte, consolidar-lo i que servisca com un punt important de suport dins del projecte Sagunt, Ciutat Educadora».

Com a part del conveni de col·laboració entre l'Ajuntament de Sagunt i la Universitat Jaume I el Consistori facilita l'immoble en què se situa la seu de l'UJI al Camp de Morvedre així com el mobiliari, els servicis, el personal auxiliar i el manteniment de les instal·lacions. A més, l'Ajuntament aporta 10.800 euros anuals.