Reunió de la comarca per a planificar els treballs que es van a realitzar en el procés de reindustrialització

A la reunió han assistit representants dels ajuntaments de Sagunt i Canet d'en Berenguer, i de les mancomunitats de la Baronia i de les Valls

Aquest matí ha tingut lloc una reunió en l'Ajuntament de Sagunt amb la finalitat de consensuar les línies de treball en relació al procés de reindustrialització. Per part de l'Ajuntament de Sagunt, han participat l'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, i la regidora delegada de Presidència, Teresa García. Mentre que per part de la comarca han participat representants de l'Ajuntament de Canet d'en Berenguer i de les mancomunitats de la Baronia i les Valls. La finalitat de la reunió ha sigut estructurar els treballs que va a dur a terme la taula política que treballa en el procés de reindustrialització. Concretament, es va treballar d'una banda amb una mesa d'alcaldes i per una altra amb un fòrum on estaran totes les associacions relacionades amb el sector econòmic de la comarca, els tècnics i l'assessorament extern que participe.

En la reunió s'ha concretat que la mesa d'alcaldes s'articularà d'una manera que liderarà tots els treballs que es facen en el fòrum i servirà per a poder coordinar tant als grups polítics, en el cas de l'Ajuntament de Sagunt i l'Ajuntament de Canet d’en Berenger, com a la resta d'ajuntaments mancomunats en les Valls i la Baronia. 

La regidora delegada de Presidència, Teresa García, ha explicat que: “Entenem que aquesta manera de treballar implica a tota la comarca, a més és nova i molt positiva perquè tractarem temes estratègics com són la reindustrialització, l'ocupació o com es funciona en temes més tècnics com ara els residus o l'aigua”. García considera que: “Treballar propostes mancomunades per tota la comarca ens facilita tenir un major nivell d'accés a recursos i també vertebrar territorialment el Camp de Morvedre”. 

La regidora de Presidència valora molt positivament la reunió ja que “hem vist molt bona predisposició amb la resta d'ajuntaments o institucions i esperem que açò siga l'inici de tots els treballs de planificació de les necessitats que tenim a nivell d'indústria, i que siga un primer punt que ens permeta treballar també en altres àmbits”.

Teresa García ha afegit que “durant la reunió han comentat també la destinació del milió d'euros que tenim assignat en els pressupostos generals de l'Estat, i hem parlat de quina manera es poden invertir aqueixos recursos que en realitat són molt limitats. Entre altres coses, proposem des de l'Ajuntament de Sagunt, que part d'aqueixos recursos es destinen a millorar les infraestructures de la CV 309 ja que també és una petició que ha fet el Consell Econòmic i Social (CES)”.