Reunió de la Comissió Executiva i el Consell de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies al Palau de la Generalitat

Seguint l'ordre del dia, es va tractar l'informe del secretari general i els pressupostos de 2016, entre altres temes
Imagen 1Imagen 2

Ahir, 3 de desembre, al Saló del Palau de la Generalitat, es van celebrar les primeres reunions de la Comissió Executiva i el Consell de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, des de la XIII Assemblea de la FVMP celebrada el passat 5 d'octubre.

Una de les funcions bàsiques que realitza la FVMP es traslladar a la totalitat dels municipis valencians totes les línies d'ajudes europees i totes les reformes que es proposen per a que els municipis tinguen una millor dotació de serveis.

Seguint l'ordre del dia, es va tractar l'informe del secretari general i els pressupostos de 2016, entre altres temes.

Al començament de l'acte inaugural van intervenir el president de la Generalitat, Ximo Puig, i el president de la FVMP, Rubén Alfaro. En finalitzar la reunió del Consell, van intervenir el vicepresident de la FVMP, Francesc Fernández, i el director general d'Administració Local, Antonio Such.

Francesc Fernàndez va declarar que «es van abordar els tràmits inicials per a que esta institució comence a funcionar en una nova etapa en la qual el que nosaltres volem ressaltar es el protagonisme de les ciutats. En la FVMP, com a representants dels municipis, som els més interessats en aconseguir una major autonomia i finançament dels municipis, ja que som l'administració més propera als ciutadans i en el sistema espanyol, en general els municipi, a pesar de les seues competències, estan molt poc dotats econòmicament». A més a més, va continuar explicant Francesc Fernàndez, «creiem que som l'organització que pot servir per a assessorar, formar i vertebrar el territori, ja que tots els ciutadans vivim en municipis, amb la idea que personalment vaig voler ressaltar, de que tots els valencians, visquen on visquen, tinguen dret a les mateixes oportunitats i als mateixos serveis i per això es molt important que la informació circule».

Per la seua banda, el President de la Generalitat, Ximo Puig es va referir a la importància de la Federació de Municipis i Províncies com a instrument per a "fer municipalisme en estat pur, perquè la democràcia i la capacitat de decisió resideix en els ajuntaments i en la Generalitat”. Des d'aqueixa perspectiva i mitjançant la cooperació i la lleialtat institucional "hem d'aconseguir una nova relació entre les institucions", va assegurar Puig, qui s'ha va mostrar disposat a actuar sempre "des de l'autonomia i el respecte, i prioritzant l'interès general".

Fernàndez finalitzà assegurant que «esta nova forma de treballar va a ser especialment profitosa, ja que estem realitzant nombroses reunions de treball amb totes les direccions generals per a que utilitzen esta Federació com una corretja de transmissió amb els municipis ja que, lamentablement, les federacions provincials no ho poden fer».