Risc de pluges nivell groc en el mediterrani

Els accessos al riu ja estan tallats i la Policia es troba retirant els vehicles estacionats. El temporal comença demà divendres 16 i es perllongarà fins al dilluns 19
Imagen 1Imagen 2
El Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat informa d'un fort temporal en l'àrea mediterrània. Portarà associat fenòmens de pluja, vent, temporal marítim i fins i tot neu en zones muntanyenques del sud de la Comunitat. El nivell de risc és Groc en el litoral de Castelló, València i nord d'Alacant.

 
Està previst per al divendres 16 de desembre i es perllongarà fins al dilluns 19. S'aconsella extremar la precaució en els municipis de costa, ja que els vents de l'Est de caràcter fort amb intervals de molt fort, poden generar situacions de temporal amb mala mar en les zones de litoral.

 

A Sagunt, els accessos al riu ja es troben tallats i la Policia està procedint a l'avís i retirada dels vehicles estacionats. Des del Centre de Coordinació d'Emergències aconsellen protegir els habitatges davant una possible invasió de l'aigua del mar, així com prendre les precaucions oportunes a nivel domèstic com es la neteja de les terrasses. També és aconsellable prestar atenció a les indicacions i senyals com a zones inundables.​ 


A més, s’aconsella no acostar-se a passejos marítims o espigons, ja que la força del mar pot arrossegar-te. No circular amb cotxe per carreteres pròximes a la línia de platja. Abstenir-se de practicar qualsevol tipus d'esport nàutic. Si es disposa d'una embarcació, assegurar-se de tenir-la ben amarrada. I en el cas d'estar en un càmping, estar atent davant un possible avís d'evacuació. 

 
En cas de produir-se incidències importants o necessitar més informació pot comunicar-se a través del telèfon d'emergències 112, la pàgina web www.112cv.gva.es i en Twitter @GVA112.