S'aprova per unanimitat una moció per a solucionar les inundacions que generen les pluges

Segons la moció presentada per Iniciativa Porteña, es realitzarà un estudi, de caràcter urgent i prioritari, sobre les causes de les inundacions en Port de Sagunt, Sagunt i Almardà i les possibles solucions
Imagen 1Imagen 2
​El ple ha aprovat per unanimitat la moció presentada pel regidor del Grup Municipal Iniciativa Porteña, Juan Guillén, per la qual se sol•licita la realització d'un estudi que aborde causes i solucions a les inundacions que provoquen les pluges de caràcter moderat.

En la moció s'exposa la necessitat d'incidir de forma específica en alguns “punts negres” que es veuen especialment afectats després de les pluges, tals com el carrer Periodista Azzati i la intersecció de les Avingudes Camp de Morvedre i Mediterrani. A més, el Grup Municipal Iniciativa Porteña considera de caràcter urgent i prioritari este estudi, establint un màxim de tres mesos per a la seua conclusió i sol•licita la realització d'un calendari d'actuacions amb la finalitat de solucionar el problema.

Segons la moció, el problema de les inundacions s'agreuja quan, a causa de la unicitat en la xarxa d'evacuació de residuals i pluvials, el clavegueram és incapaç de suportar la pressió i el cabal, deixant eixir les aigües residuals ocasionant, no solament un problema de tràfic, sinó un problema greu d'insalubritat.
Segons s'explica en la mateixa, “crida l'atenció que no s'hagen adoptat les mesures o s'haja escomès un estudi en profunditat de les causes i possibles solucions per a adequar les actuacions en matèria d'urbanisme per a, almenys, no incrementar el problema”. Per tot açò, “creiem absolutament necessari escometre d'una vegada aquest problema que afecta a diferents parts de Port de Sagunt”.

El regidor delegat d'aigües d'Esquerra Unida, José Muñoz, alhora que comunica el suport de l'Equip de Govern a la moció, sol•licita incorporar una esmena, que va ser aprovada, amb la finalitat de que s'incloguen altres zones del municipi que es veuen també afectades per esta causa, no solament les que marca la moció presentada pel grup IP. Així doncs, sol•licita “agregar altres zones del municipi com Almardà, les zones que es veuen afectades del nucli històric, així com les inundacions del CEIP Villar Palasí”.