S'estrena demà al Casal Jove la webserie Ytuqmiras

El programa Irene, que trabaja para la prevención de violencia de género en adolescentes, produce una webserie en Sagunto que se estrenará mañana a las 20h
Imagen 1Imagen 2

L'estrena de la webserie Ytuqmiras serà demà divendres 18 a les 20:00h, en el Casal Jove de Sagunt. El projecte, que s'emmarca dins de el “Programa Irene” i manté un conveni amb l'Institut de la Dona, treballa fonamentalment per a la prevenció de la violència de gènere en adolescents. Es tracta d'una campanya anual del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat. 
Durant els mesos de juny i juliol es van realitzar els càstings, on podien participar joves de 14 a 18 anys, i ara, la webserie Ytuqmiras, que està dins de l'última fase de el “Programa Irene”, és ja una realitat que compta amb tres capítols, d'uns 3-4 minuts cadascun. En ella han participat, finalment, un total de 12 actors, tots ells estudiants de 3º i 4º d'ESO, de diversos instituts de la ciutat. 

La idea és que la webserie, sota el títol “sexe, amor i xarxes socials”, sensibilitze i consciencie als joves sobre algunes de les problemàtiques que els concerneixen, per açò, són els propis joves els qui actuen com a protagonistes, en primera persona i en el seu propi entorn, fent ús, fins i tot, del seu propi llenguatge. 

Segons ha declarat Guillermo Sampedro, regidor de Joventut, “és una iniciativa per a donar-li la volta als estereotips, trencar el mite de l'amor romàntic i tractar de construir relacions més igualitàries”. 
El projecte té expectatives de futur, i és que, segons han explicat des de l'organització, si aquest funciona, es pretén usar aquest format per a tractar altres problemàtiques que afecten a joves adolescents. 

En aquesta iniciativa impulsada per la Regidoria de Joventut de Sagunt han col·laborat l'empresa “Sinergia” i la productora "Pez en el agua”. Els joves actors que han participat seran presentats demà en la premier, on es projectaran en primícia els 3 capítols de la webserie que, posteriorment, es compartiran en el portal online.