Sagunt a Escena 2016 presenta 28 espectacles en el Teatre Romà i altres llocs públics de la ciutat

Generalitat Valenciana, Diputació de València i Ajuntament de Sagunt han elaborat una programació conjunta des del 22 de juliol al 10 de setembre

La 33ª edició del festival Sagunt a Escena s'ha presentat hui en el Centre Cultural la Beneficència de València. El festival, que combina teatre, música, dansa i altres arts escèniques, començarà el 22 de juliol i es perllongarà fins al 10 de setembre. Comptarà amb 17 espectacles dins del festival de Sagunt a Escena i 11 emmarcats dins del Off Romà, un apartat d'espectacles en diversos escenaris de Sagunt i Port de Sagunt, totalment gratuïts.

Com ha destacat el seu director artístic, Juanvi Martínez Luciano, la intenció és obrir una nova etapa tant en la programació com en la relació amb el públic espectador que fa possible el festival. “I aquest nou rumb emprés ha sigut possible gràcies a la decidida i decisiva col·laboració de les institucions que participen en la celebració de l'esdeveniment, la Generalitat Valenciana, a través de l'Institut Valencià de Cultura, Diputació de València i Ajuntament de Sagunt”.

Martínez Luciano també ha destacat que en la programació d'enguany subjau principalment “la idea de la presència del femení en les arts escèniques contemporànies, tant per l'elecció de les obres que s'exhibeixen com per la selecció de les creadores que, des de l'adreça, interpretació, etc. ens aporten aqueixes noves i fresques mirades contemporànies, aqueixa diferent sensibilitat tan necessària, a la recreació dels mites clàssics”.
  

En l'acte també han participat el secretari autonòmic de Cultura, Albert Girona; la vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó; l'alcalde de Sagunt, Quico Fernández;   i una de les actrius protagonistes de l'obra La Hostalera, Vanessa Cano. En la presentació també han estat presents el regidor delegat de Cultura, José Manuel Tarazona i representants de les empreses patrocinadores i entitats col·laboradores, així com d'algunes de les companyies que representaran els seus espectacles i l'autora del cartell del festival, la saguntina Pilar Ariño.

Entre el gran elenc de protagonistes d'aquest divers festival, que al costat de la programació organitzada per l'Ajuntament de Sagunt ha aconseguit donar-li vida al Teatre Romà de Sagunt durant pràcticament set mesos ininterromputs, trobem noms com Concha Velasco, María del Mar Bonet, Manuel Galduf, Carmen Portaceli, Estrellal Morente, Antonio Canales, Pedro Iturralde, Miguel Narros, i l'actriu i directora saguntina Amparo Vayá, que dirigeix l'única obra que es representarà tres dies, 5, 6 i 7 d'agost, Sónnica y Acteón, una tragèdia grega interpretada per Passió per Sagunt.
L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, ha destacat: “La novetat d'enguany és la col·laboració en l'elaboració conjunta de la programació del festival entre tres administracions, la Generalitat Valenciana, l'Ajuntament de Sagunt i la Diputació de València, però faltaria la col·laboració de l'Estat que sí que es fa patent en altres festivals com el de Mèrida i el Festival Grec de Barcelona. Sagunt a Escena és un referent de cultura, dansa i teatre en el Mediterrani i la cooperació entre les tres administracions té com a finalitat que el festival tinga més qualitat i projecció. A més, des del passat any hem fet una programació especial amb artistes i agrupacions locals. Vull mostrar el meu agraïment al teixit empresarial valencià, de la comarca i de la ciutat per la seua col·laboració i patrocini, així com als actors, actrius, directors i directores i altres personalitats del món del teatre en la localitat, perquè van a tenir una presència important en l'edició d'enguany, com és el cas de Passió per Sagunt. Volem fer de la cultura i el teatre els nostres trets d'identitat i el nostre objectiu també és créixer i implicar a més gent perquè Sagunt a Escena siga veritablement el referent del teatre en el Mediterrani”.
 

Per la seua banda, el delegat de Cultura, José Manuel Tarazona, ha indicat:Per a la ciutat de Sagunt sempre ha sigut molt important el Festival Sagunt a Escena. Hem volgut recuperar el prestigi que ha perdut i recuperar-lo del menyspreu que ha patit. Volem que siga un marc incomparable i un referent cultural en l'àmbit de l'arc mediterrani. Volem convertir Sagunt en un pol d'atracció turístic i econòmic a causa de l'augment del valor afegit que ofereix un festival d'estiu de les arts escèniques en un enclavament com el nostre. Pensem que cal conjugar una qualitat cultural al costat de la convicció i la implicació de la població de Sagunt per a obtenir aquesta meta. Per açò, el poble de Sagunt ha de participar, implicar-se, integrar-se en aquest projecte i, per descomptat, il·lusionar-se. Tots hem de col·laborar, començant per la ciutadania, responsables polítics i tots aquells que treballen o formen part de l'univers de les arts escèniques en el nostre municipi”.


 
Programació Sagunt a Escena 2016 i OFF Romà
 
22 de juliol Música
JOVE ORQUESTRA DE LA GENERALITAT VALENCIANA
Direcció: Manuel Galduf
Obres de Giacomo Rossini, Carlos Fontcuberta i Dmitri Shostakovich
CULTURARTS MÚSICA
 
24 de juliol Teatre
MADRE CORAJE
de Bertolt Brecht
Adaptació i direcció: Ricardo Iniesta
ATALAYA - TNT
 
27 de juliol Música
INNERLAND. L'illa de dins
Direcció escènica: Daniel Tormo i María José Soler
CRIT COMPANYIA DE TEATRE
 
29 de juliol Dansa
JUANA
Direcció i coreografia: Asun Noales
OTRADANZA
 
31 de juliol Teatre
LA HOSTALERA, ÚLTIMA FUNCION
de Carlo Goldoni
Direcció: Vicente Genovés
CULTURARTS TEATRE I DANSA
 
5, 6 i 7 d'agost Teatre
SÓNNICA Y ACTEÓN
Direcció: Amparo Vayá
PASSIÓ PER SAGUNT
 
10 d'agost Teatre i moviment
LAS BACANTES. El grito de la libertad
Versió i direcció: J. M. Mudarra
SENNSA TEATRO LABORATORIO
 
12 i 13 d'agost Teatre
CONCHA VELASCO és
REINA JUANA
d'Ernesto Caballero
Direcció: Gerardo Vera
GRUPO MARQUINA – SIEMPRE TEATRO
 
17 d'agost Teatre
FEDRA
Text i direcció: Javier Sahuquillo
PERROS DANESES
 
19 i 20 d'agost Flamenc
LA GUERRA DE LAS MUJERES (Lisístrata)
de Miguel Narros
Direcció: José Carlos Plaza
Direcció musical: Juan Carmona
amb ESTRELLA MORENTE, ANTONIO CANALES, AÍDA GÓMEZ
FESTIVAL INTERNACIONAL DE TEATRO CLÁSICO DE MÉRIDA I PRODUCCIONES FARAUTE
 
23 d'agost Dansa
MEDEA
THOMAS NOONE DANCE
THOMAS NOONE DANCE I MERCAT DE LES FLORS
 
25 d'agost Música
MARIA DEL MAR BONET
MARIA ARNAL I MARCEL BAGÉS
LES DONES CANTEN A LA MEDITERRÀNIA
 
27 d'agost Flamenc
LIBERTINO
Direcció, coreografia i ball: Marco Vargas i Chloé Brûlé
EL MANDAÍTO PRODUCCIONES
 
28 d'agost
XII GALA BENÈFICA DE L'ALZHEIMER
AJUNTAMENT DE SAGUNT I AFACAM
 
31 d'agost Música
JEREZ-TEXAS
CLAR DE LLUNA
Gravació en directe del disc
 
3 de setembre Teatre, dansa, música
NOMÉS SÓN DONES
de Carmen Domingo
Direcció: Carme Portaceli
Coreografia: Sol Picó
FEI - Factoria Escènica Internacional
 
10 de setembre Música
VALENCIA BIG BAND & PEDRO ITURRALDE
 
Off Romà
 
21 de juliol Circ Port de Sagunt Centre Cívic 20:30h
VINCLES
CIRC BOVER
 
23 de juliol Circ Glorieta 20:30h
ORINOCO MIX
CIRCO GRAN FELE
 
28 de juliol Circ Port de Sagunt Centre Cívic 20:30h
COMBINAT DE CIRC CONTEMPORANI
ASSOCIACIÓ PROFESSIONALS DE CIRC COMUNITAT VALENCIANA APCCV
 
30 de juliol Cabaret Junt Teatre Romà 21:30h
TWO LADIES OR NOT TWO LADIES
CASHALADA CIA
 
4 d'agost Circ Port de Sagunt Centre Cívic 20:30h
AU PIE DU MUR
100 RACINES
 
11 d'agost Circ Port de Sagunt Centre Cívic 20:30h
AMIGOO
MUMUSIC CIRCUS
 
18 d'agost Circ Junt Teatre Romà 21:30h
THE AUDITION
XA TEATRE
 
24 d'agost Art d'arena Junt Teatre Romà 21:30h
HUELLAS EN LA ARENA
DIDI RODAN
 
26 d'agost Teatre Casa dels Berenguers 22h
HEROIDAS, mujeres enamoradas ESTRENA
HELIOS TEATRO
 
1 de setembre Teatre Glorieta 20:30h
OLEA ESTRENA
VISITANTS
 
2 de setembre Música Junt Teatre Romà 21:30h
CON DOS COPLAS DE MÁS
Ester LLuch, Rafa Garrido i els músics Rolf Veen, José Piqueras, Iván Martínez, Javier Gómez.