Sagunt acollirà demà 27 de maig la concentració de 400 motocicletes participants en la ruta “PUNTAPUNTA”

La ruta l'organitzen BMW Motorrad Espanya i Hummer Raid S.L. en col·laboració amb l'Ajuntament de Sagunt i amb el patrocini d'altres entitats
 Fotos de PuntaPunta
  
Sagunt acollirà demà, 27 de maig, la concentració d'al voltant de 400 motocicletes que participaran en la segona edició de la ruta motorista “PUNTAPUNTA, d'est a oest”, organitzada per BMW Motorrad Espanya i Hummer Raid S.L. en col·laboració amb l'Ajuntament de Sagunt i amb el patrocini d'altres entitats. La ruta, que començarà a Sagunt, recorrerà diverses ciutats d'Espanya fins a arribar a Portugal. 

El delegat de Turisme en funcions, Ximo Catalán, ha destacat: “Aquesta és una acció més que forma part de l'estratègia que s'ha dut a terme des de la delegació Turisme i serveix per a situar a Sagunt en el mapa turístic. Els hotels estan ocupats entre setmana i l'esdeveniment serveix per a donar a conèixer la ciutat a les aproximadament 600 persones que ens van a visitar, així com un aparador en els mitjans de comunicació europeus”. 

Hui, 26 de maig, a les 16 hores, arribarà a la zona de terra de l'avinguda Pianista Mario Monreal un equip de muntatge i direcció de l'esdeveniment compost per 15 persones i 7 vehicles per a iniciar un muntatge lleuger de la carpa i els elements publicitaris. 
  
  
Demà, 27 de maig, des de les 7 hores, el personal del Staff de l'esdeveniment estarà en la zona reservada per a finalitzar el muntatge. Entre les 15:00 i les 20:15 hores els participants a l'esdeveniment arribaran, de forma escalonada, al parc tancat situat en la zona del firal de l'avinguda del Pianista Mario Monreal. Segons destaca l'organització, un lloc que reuneix els requisits per a estacionament i logística per a l'esdeveniment. Posteriorment, a les 20:30 hores, en el mateix estacionament, tindran lloc les presentacions de la direcció, patrocinadors i autoritats. 
 
El dijous, 28 de maig, entre les 7 i les 10 hores, s'iniciarà l'eixida de forma escalonada en grups de tres o quatre participants que es traslladaran a la següent localitat de l'esdeveniment. L'eixida es realitzarà per l'avinguda Pianista Mario Monreal, evitant el casc urbà, en direcció a Port de Sagunt per a rebre el primer segell, que indica que la primera parada de la ruta s'ha realitzat, i arreplegar aigua en l'avinguda Mediterrani. Posteriorment, s'abandonarà la localitat en direcció a Toledo. Cal destacar que la ruta finalitzarà el 30 de maig en Peniche (Portugal). 
 
Recordem que es tracta d'una ruta pensada com un homenatge a tots els viatgers que van travessar la península ibèrica, a tots aquells que, amb poques ajudes, aconseguien arribar al seu objectiu seguint un rumb, destaquen des de l'organització. Així doncs, la ruta travessa la península ibèrica, en paral·lel a l'equador, i connecta les ciutats de Sagunt (Espanya) amb Peniche (Portugal), unint, al seu torn, el mar Mediterrani amb l'Atlàntic. El recorregut s'efectua per carreteres de segon ordre, enllaçant-les amb eixides a pistes no asfaltades on els pilots efectuen un recorregut guiat. 
 
Des de la pròpia organització ja van afirmar que l'objectiu és preparar una activitat turística oberta a tots els motoristes. Per això, s'han cercat ciutats que tinguen història, cultura i atractius per a veure, d'ací el motiu d'haver triat la ciutat de Sagunt com a origen de la ruta. A més, la localitat compta amb unes instal·lacions molt útils i l'acolliment per part del consistori ha sigut molt bo, van assenyalar. La finalitat és que els motoristes es distribuïsquen per tota la ciutat i coneguen els museus, els monuments i, en definitiva, tot el que la ciutat puga oferir-los. A més, açò suposa una injecció de diners i una difusió de la localitat. Està previst que les motos necessiten 60.000 litres de combustible i que els motoristes ocupen prop de 400 places hoteleres, han conclòs.