Sagunt acollirà el Dia de l'ONCE de la Comunitat Valenciana

En l'esdeveniment, que tindrà lloc el pròxim 13 de juny, participaran al voltant de 700 persones de tot el col·lectiu de l'ONCE de la Comunitat
Sagunt acollirà el pròxim 13 de juny “el Dia de l'ONCE de la Comunitat Valenciana”. És la major concentració anual de persones cegues i discapacitats visuals en la nostra comunitat autònoma lloc que reuneix, a més dels afectats, als seus familiars i als treballadors de l'entitat, en aquest cas de les províncies de València, Alacant i Castelló.
 
En aquesta edició participaran al voltant de 700 persones de tot el col·lectiu de l'ONCE i la seua Fundació i Ilunion (afiliats, treballadors, pensionistes i familiars) de la Comunitat Valenciana. D'altra banda, també assistiran representants del món de la cultura, del tercer sector, d'associacions, de la política, representants d'institucions i la vicepresidenta de l'ONCE.
 
La regidora delegada de Benestar Social de l'Ajuntament de Sagunt, Davinia Bono, ha explicat que “l'objectiu d'aquest esdeveniment és que els ciutadans se sumeixen als actes que hi ha programats, crear un ambient lúdic i festiu en el qual tots ens acostem una mica més al problema de la ceguesa”. Bono ha afegit que "L'elecció de Sagunt per a la celebració de la trobada anual de l'ONCE en la CV és un fet significatiu a causa del nostre ric patrimoni històric i l'accessibilitat dels mateixos a través les noves aplicacions posades per aquest Equip de Govern"
 
Les activitats començaran a partir de les 10.30 hores amb un esmorzar. A l'arribada dels autocars de tots els punts de la geografia de la comunitat a la Plaça Cronista Chabret començarà el repartiment d'entrepans. Després de gaudir de l'esmorzar s'oferiran rutes culturals per la ciutat, perquè totes aquelles persones que vengen de fora puguen tenir un millor coneixement de la ciutat.
 
A partir de les 11 hores començarà una actuació de música popular en la Plaça Cronista Chabret on els assistents podran gaudir de “rondalles” i “albaes”.
 
Per a acabar el dia se celebrarà un menjar de germanor en un restaurant de Canet.
 
L'Ajuntament de Sagunt posarà a la disposició de l'esdeveniment 100 cadires, una carpa de servei mèdic, control de tràfic, i els serveis de Policia Local i Protecció Civil.