Sagunt acull aquest cap de setmana les III Jornades de Literatura, Territori i Educació

Es tracta d'una iniciativa organitzada per la Xarxa Interuniversitària d’Innovació “Geografies Literàries 3.0”, un grup format per equips docents de sis universitats, en col·laboració amb l'Ajuntament de Sagunt i altres entitats
Foto de la presentació
 
Sagunt acollirà aquest cap de setmana, els dies 29 i 30 d'abril i l'1 de maig, les III Jornades de Literatura, Territori i Educació, que tenen com a tema central explorar les relacions entre patrimoni i literatura, especialment en els àmbits educatius, i que estan destinades a estudiants universitaris. Es tracta d'una iniciativa organitzada per la Xarxa Interuniversitària d’Innovació “Geografies Literàries 3.0”, un grup format per equips docents de sis universitats, en col·laboració amb l'Ajuntament de Sagunt i altres entitats. 
 
L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, ha presentat les jornades al costat d'Alex Bataller, del departament de Geografies Literàries de la Universitat de València. En aquest sentit, ha assenyalat: “És molt important per a nosaltres acollir en la nostra ciutat aquestes jornades que, en aquesta ocasió, estan dedicades a la relació entre literatura i patrimoni. No és casual que parlem de literatura i patrimoni, ja que l'Ajuntament està dedicant molts esforços al patrimoni com una font de cohesió, projecció de la ciutat i, evidentment, de desenvolupament. Vull agrair a la Xarxa Interuniversitària per triar Sagunt com a seu d'aquestes jornades anuals, que són molt importants perquè van dirigides al món universitari, completant totes aquelles iniciatives que organitzem per a alumnes de secundària”. A més Fernández, ha conclòs: “Tenim molta literatura i patrimoni en la ciutat i, concretament, molta literatura vinculada al patrimoni des de l'antiguitat”. 
 
Segons afirmen des de l'organització, l'elecció de la seu d'aquesta edició no és gratuïta, ja que Sagunt aspira a ser reconeguda com a “Patrimoni de la Humanitat”. Amb aquest objectiu s'ha preparat un programa amb ponències i taules redones amb presència d'investigadors, docents i professionals. També està prevista la realització d'una ruta històrico-literària en la qual es llegiran poemes del saguntí Bru i Vidal, així com diverses activitats complementàries, consistents en teatre, música i recitals. Segons les previsions, assistiran al voltant de cent alumnes. 
 
L'edició d'enguany comptarà amb la presència de grups d'estudiants de les diferents universitats, que exposaran els resultats de les seues recerques, propostes i treballs en dues modalitats bàsiques: presentacions orals i vídeos literaris. A tots els participants matriculats se'ls lliurarà un certificat d'aprofitament de 30 hores. Les Jornades tindran lloc en la Casa Capellà Pallarés de Sagunt i per als estudiants matriculats s'habilitarà un espai per a allotjar-se en la Casa de la Joventut de Sagunt (carrer Albalat, 1), amb dutxes amb aigua calenta i desdejuni per als dos dies.
 
A més de les conferències, presentacions, taules redones i rutes hui divendres, 29 d'abril, el grup de docents i estudiants participaran en l'acte de presentació dels XVIII Premis Literaris Ciutat de Sagunt. Així mateix, el dissabte assistiran a les actuacions musicals organitzades per Viu les Falles. Les jornades finalitzaran el diumenge, 1 de maig, amb una ruta, un passeig històric-literari, un recital, representacions i el lliurament dels certificats. 
 
En les jornades també participaran associacions de la ciutat com Saguntum Civitas, Germans Caballer i Passió per Sagunt, entre d’altres. Concretament, les universitats que formen part del projecte són: la Universitat de València, la Universitat de Vic, la Universitat de Barcelona, la Universitat Rovira i Virgili, la Universitat de les Illes Baleras i la Universitat d'Alacant. Per a més informació els interessats poden consultar la pàgina web jornsagunt.blogs.uv.es