Sagunt celebra el III aniversari de la inauguració del Centre Cultural Mario Monreal amb un concert de la soprano saguntina Marta Estal

L'actuació tindrà lloc dissabte que ve, a partir de les 20 hores
Imagen 1
La delegació de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt ofereix el concert de la soprano Marta Estal amb motiu del III aniversari de la inauguració del Centre Cultural Mario Monreal. L'actuació de la soprano saguntina tindrà lloc dissabte que ve 22 d'octubre, a partir de les 20 hores.

Marta Estal Vera (Sagunt, 1991) és una prometedora soprano que uneix a la seua variada formació, una gran i continuada activitat concertística, mentre cursa els seus estudis com a alumna de la soprano Gloria Fabuel, davall la tutela de la qual estudia actualment l'últim curs de Grau Superior de cant. Recentment ha obtingut el Primer Premi i el Premi a la Millor Cantant en el 14º Certamen Nacional d'Interpretació “Intercentros Melómano”, en el qual participen tots els conservatoris superiors d'Espanya i ha resultat Finalista en la 84ª edició del Concurs Permanent de Joventuts Musicals d'Espanya. En aquesta ocasió ens oferirà un ampli recital de temes d'òpera i sarsuela.

La soprano saguntina ha oferit recitals en el Festival de Música i Dansa de Granada, el Festival Internacional de Música d'Úbeda, el Festival Internacional de Música i Arts Escèniques de Linares. A més en sales com l'Auditori de la Reial Acadèmia d'Espanya a Roma, el Palau dels Arts, Palau de la Música, Fundació Galindo a Múrcia. Ha cantat com a solista amb orquestres com l'Orquestra de la Universitat de València o la Partiture Orchestra, juntament amb el violinista Ara Malikian. És soprano solista de l'espectacle “Satie: gimnopedias, dibuixos i marionetes”, de la prestigiosa companyia teatral Bambalina Teatre Practicable. D'altra banda, en 2015 va debutar en el paper de Regina de l'òpera “Una cosa rara” de Martín i Soler juntament amb l'Orquestra del Conservatori Superior de Música de València.

En els seus pròxims projectes es troben recitals en el Festival de Música Espanyola de Moscou, en l'Auditori Nacional, i com a soprano solista amb l'Orquestra Filarmonía i l'Orquestra de Ràdio Televisió Espanyola. Entre la discografia publicada destaquen el projecte de recuperació, estrena i enregistrament de música de compositors del segle XX juntament amb l'Orquestra de la Universitat de València i el CD que arreplega la música del projecte multidisciplinari “Lluis Guarner per què cantar a la terra i el mar?”.

A més, Marta Estal és graduada en Traducció i Interpretació i actualment estudia un Màster en Formació i Recerca literària i teatral. A més, cursa Formació Actoral en l'EMT de Sagunt amb el director Ismael Bereje i realitza diversos tallers d'especialització en aquesta disciplina.