Sagunt celebrarà el Dia Mundial del Turisme el dissabte 26 de setembre amb visites guiades gratuïtes

La delegació de Turisme de l'Ajuntament de Sagunt ha organitzat itineraris pels museus de la Via del Pòrtic i la Domus dels Peixos de Sagunt, així com pel Forn Alt Nº 2 del Port de Sagunt


Cartell amb la programació d'activitats
 
Sagunt celebrarà el Dia Mundial del Turisme el dissabte, 26 de setembre, amb una programació d'actes que ha organitzat la delegació de Turisme de l'Ajuntament de Sagunt, en col·laboració amb la Fundació de la Comunitat Valenciana de Patrimoni Industrial del Port de Sagunt, i que consisteix en l'organització de visites guiades gratuïtes als museus de la Via del Pòrtic i la Domus dels Peixos de Sagunt, així com al Forn Alt Nº 2 del Port de Sagunt. 

La regidora de Turisme de l'Ajuntament de Sagunt, María Dolores Giménez, ha destacat: “La delegació de Turisme s'ha adherit, com en anys anteriors, a la iniciativa de la conselleria de Turisme de celebrar el Dia Mundial del Turisme al costat dels municipis turístics valencians. Hem considerat per a tal fi organitzar unes visites guiades gratuïtes a dues dels recursos posats en valor recentment per l'ajuntament, el Forn Alt i els jaciments de la Via del Pòrtic i la Domus dels Peixos. La finalitat és possibilitar l'acostament i coneixement d'aquests monuments arqueològics als ciutadans, perquè se senten turistes en la seua ciutat per un dia i els nostres visitants, protagonistes”. 
 
Concretament, a les 12 hores tindrà lloc la visita guiada gratuïta al Forn Alt Nº 2 del Port de Sagunt. Per a poder gaudir del recorregut aquells que ho desitgen hauran d'inscriure's prèviament cridant al telèfon 962 676 558, ja que les places són limitades. 

A més, durant tot el matí, a hores concretes, hi haurà visites guiades gratuïtes als museus de la Via del Pòrtic i la Domus dels Peixos. Els horaris de visita seran: a les 10, les 11.15, les 12.30, les 16 i les 17.15. El lloc de concentració serà la porta d'entrada al museu de la Via del Pòrtic, situada en la plaça Antiga Moreria de Sagunt. Com en el cas anterior, també serà obligada la inscripció prèvia, ja que les places són limitades. Els interessats podran cridar al telèfon 962 655 859. 
 
Cal destacar que l'Organització Mundial del Turisme ha triat per a aquest 2015 el lema “Mil milions de turistes, mil milions d'oportunitats” per a celebrar el Dia Mundial del Turisme en tot el planeta.