Sagunt es bolca amb els actes del #19J Alerta Feminista

Un minut de soroll i la lectura del manifest pel #19J han donat començament a esta jornada de reivindicació que durarà fins a la matinada amb més activitats
 


La Coordinadora Feminista del Camp de Morvedre i les associacions i col·lectius feministes del municipi, amb la col·laboració i el suport de la delegació d'Igualtat de l'Ajuntament de Sagunt, han organitzat per a hui dilluns 19 de juny diferents actes de protesta i reivindicació al llarg del dia en commemoració del #19J Alerta Feminista. En l'acte d’este matí han estat presents l'alcalde de Sagunt, Quico Fernández; la regidora d'Igualtat, María Giménez, i altres membres de l'Equip de Govern. Entre els actes organitzats es troba un tancament en l'ajuntament fins a la pròxima mitjanit.


 
 
 

La jornada ha arrancat a les 12 hores amb un minut de soroll enfront de les portes del consistori, on la presidenta de l'associació Amigas Supervivientes ha llegit un manifest en contra de la violència de gènere. Cada hora i fins a les 12 de la matinada es repetirà tant el minut de soroll com la lectura de l'escrit que manifesta que la violència masclista és una qüestió d'Estat que té una causa estructural, que és la desigualtat entre dones i homes, i que en l'eradicació d’este problema han de comprometre's tots els recursos necessaris.

 

A més, el manifest recorda que en els pròxims Pressupostos Generals de l'Estat la partida destinada a la lluita contra la violència masclista ascendeix a poc més de 31 milions d'euros, la qual cosa suposa un 0,01% del total dels pressupostos, un 10% menys que fa 7 anys. Per açò, s'exigeix al Govern Central la consignació de 120 milions d'euros en la partida destinada a la lluita contra la violència masclista.

 

 
 
 

Per la seua banda, l'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, ha assenyalat que la violència masclista “és un dels problemes més greus de la nostra societat amb el qual des de l'Ajuntament de Sagunt estem lluitant per una de les causes més justes que és eradicar esta xacra social”. En el que portem d'any, ha recordat Fernández igual que s'arreplega en el manifest, ja són 52 les dones assassinades i 8 menors, per la qual cosa en esta jornada de reivindicació “donada la gravetat dels fets i la poca sensibilitat que el Govern Central està demostrant baixant els pressupostos, l'Ajuntament de Sagunt va a estar ací amb els col·lectius de dones donant-los totes les facilitats per dur a terme estos actes de protestes”.


 
 
 

Els actes, que es desenvoluparan al llarg del dia, continuaran durant la vesprada amb la creació de pancartes, photocall #19J, taller de pintura de sabatilles roges, la lectura del Libro de la Sonoridad i el posterior debat fins a les 17 hores. A més, a les 18.15 hores es llegirà i es presentarà la moció sobre la lluita contra la violència masclista que es portarà al pròxim Ple Municipal.

 

A les 19.30 hores el grup Green Gos donarà la nota amb un concert de batucada enfront de les portes de l'ajuntament. En acabar tindrà lloc una taula redona sota el títol Com va el 19J?. Seguidament, se celebrarà un sopar de sobaquillo, per al qual es demana que cadascun es porte la seua taula i la seua cadira, que s'amenitzarà amb música del grup Mistela!. Finalment a les 22.15 hores tindrà lloc un recital poètic a càrrec de Pezenelagua i Eva García.