Sagunt està promocionant en FITUR 2015 una oferta turística completa de sol i platja, patrimoni històric i turisme cultural i familiar

Sagunt disposa d'un stand situat en la marca “València, Terra i Mar” on aquest matí han rebut al president de la Generalitat Valenciana i al president de la Diputació Provincial de València
Imagen 1Imagen 2
Fotos: Juan Higueras

L'Ajuntament de Sagunt promociona en un FITUR 2015 una de les destinacions turístiques més interessants per la seua variada oferta de sol i platja, per la seua gran aposta pel patrimoni històric, així com el turisme cultural i familiar. Sagunt disposa d'un espai que l'Agència Valenciana del Turisme ha reservat per a la marca “València, Terra i Mar” on aquest matí han rebut la visita del president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra; el president de la Diputació Provincial de València, Alfonso Rus; i el conseller d'Economia, Indústria, Turisme i Ocupació, Màxim Buch, i la consellera de Cultura, María José Catalá..
 
L'alcalde, Sergio Muniesa; el regidor delegat de Turisme, Ximo Català; les Falleres Majors de Sagunt i Camp de Morvedre, Maria Moliner i Ada Frag; i el president de la F. Junta Fallera, Enrique Javier Docón i Barriopedro formen la representació oficial de Sagunt en FITUR 2015.

 
Ahir a la vesprada, també van rebre en el stand conjunt de Sagunt i Canet d'en Berenguer la visita del president de la Diputació Provincial de València, Alfonso Rus, i el conseller d'Economia, Indústria, Turisme i Ocupació, Màxim Buch. 

L'alcalde, Sergio Muniesa, ha destacat des de Madrid “la satisfacció de poder presentar internacionalment una oferta turística tan àmplia i amb tanta qualitat, amb gran riquesa monumental de diverses èpoques. A més comptem amb unes de les millors platges d'Europa i som de les poques ciutats que tenen dues festes catalogades com d'Interès Turístic Nacional, la Setmana Santa i les Falles”. Muniesa ha destacat la gran afluència de públic que s'ha interessat pel stand de Sagunt i ha afegit que: “Recentment hem creat un Consell Assessor de Turisme, on a més de l'administració estan integrats els operadors tant de restauració com a hotelers de la ciutat, amb l'objectiu de desestacionalitzar l'oferta turística, ja que creiem que Sagunt ha de ser una destinació per a gaudir durant tot l'any”. 

A més, la delegació de Turisme està presentant als professionals i al públic en general les aplicacions per a ordinador i dispositius mòbils, adaptades al llenguatge de signes i amb audioguías, que permeten disposar a l'instant d'excel·lents imatges, informació, ubicació i itinerari dels atractius i serveis turístics de la ciutat, així com de les rutes temàtiques i mediambientals que completen un excel·lent producte turístic.

Una altra de les novetats que s'estan promocionant en FITUR 2015 són el Museu de l'Escena Grecollatina; el projecte pioner SIC, Sagunt Intel·ligent i Creatiu; la representació, per part de Euroclassica, de fragments del llibre XXI Ab Urbs Condita de Tito Livio, diversos vídeos i DVDS de Sagunt i el Tarongino, licor únic a Espanya produït a Sagunt. 

Sagunt està promocionant en FITUR el seu conjunt històric artístic compost pel Castell, el Teatre romà, el Museu Arqueològic, els Jaciments romans musealizados de Via del Pòrtic i la Domus Romana, la Jueria, el Centre Recepció de Visitants de la Casa dels Berenguer. A més del conjunt arqueològic industrial, compost per les restes posades en valor de les antigues instal·lacions de la Factory Town de Port de Sagunt, el Forn Alt, la Nau de Tallers Generals, el Barri Obrer, el futur Museu Industrial que estarà situat en la Nau d'Efectes i Recanvis.

També ha presentat les Festes d'Interès Turístic Nacional, la Setmana Santa Saguntina i les Falles, que són punts forts de l'oferta turística de la nostra ciutat, encara que també es promociona l'artesania, amb el típic càntir de suro, i les rutes, senderes i el Centre d'Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana

No cal oblidar, els 13 quilòmetres de costa de Sagunt que alberguen excel·lents platges d'aigües cristal·lines i orades i fines arenes. Les platges de Port de Sagunt, Almardà, Corinto i Malvarrosa a Sagunt presumeixen d'estar entre les millors d'Espanya. Cinc quilòmetres de dunes naturals, amb flora i fauna autòctones, úniques a la Comunitat Valenciana; Passejos Marítims amb tots els serveis d'hostaleria i d'oci; i els reconeixements oficials com les seues tres Banderes Blaves d'Europa, i totes les certificacions de qualitat, idoneïtat mediambiental ja accessibilitat.

Els Reis, van inaugurar ahir la 35 edició de la Fira Internacional del Turisme. Una edició que va apostar per l'especialització amb dos nous espais monogràfics dedicats al turisme de salut i de compres en la qual els visitants trobaran un 12% més d'expositors, fins a 9.107 empreses.
Enguany, FITUR compta amb un 4% més de superfície d'exposició fins a 56.233 metres quadrats i un pressupost global de 10,5 milions d'euros. Durant els tres primers dies, la fira mostra les novetats als professionals del sector turístic, des de les 10.00 fins a les 19.00 hores, per a obrir al públic en general durant el cap de setmana (de 10 a 20.00 el dissabte i de 10.00 a 18.00 hores el diumenge).