Sagunt implantarà la recollida selectiva de residus orgànics la próxima tardor

A partir d'octubre s'instal·laran contenidors de color marró per a dipositar els residus orgànics separats de la resta. Membres de la Corporació i del Consell Assessor de Medi ambient han visitat la Planta de Reciclatge

Sagunt serà la primera gran ciutat valenciana a aplicar la recollida selectiva de residus orgànics. Així ho han manifestat tant l'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, com la delegada de Medi Ambient, Teresa García, en la visita que han realitzat a la Planta de Reciclatge de Residus Urbans d’Algímia. Aquesta visita, a la qual també han assistit regidors de tots els grups municipals, membres del Consell Assessor de Medi Ambient i representants veïnals, ha servit per a mostrar el procés de tractament i reciclatge dels residus urbans i per a sensibilitzar els visitants en la recollida de residus orgànics.
 

L'alcalde de Sagunt ha destacat la importància d'aquesta nova mesura en la recollida de residus: “Hem fet aquesta visita perquè els representants polítics i dels veïns prenguen consciència de millorar encara més la recollida de residus. Aquesta planta és un model al País Valencià quant a la gestió de residus, i ara ha de millorar amb la incorporació de la recollida selectiva integral”. Quico Fernández ha afegit que amb aquesta iniciativa millorarà la qualitat ambiental sense que supose un augment del cost del tractament de residus: “Des de l'Ajuntament volem que la nostra ciutat siga un referent en qualitat ambiental, i en la recollida selectiva en concret, serem la primera gran ciutat del territori valencià a incorporar la recollida de matèria orgànica de manera selectiva”.
 
Per la seua banda, Teresa García, delegada de Medi Ambient, ha emmarcat la visita en les iniciatives de conscienciació de la campanya de recollida de residus orgànics: “Hem pretés que coneguen el procés de tractament i recuperació del fem i quins avantatges té la recollida separada de matèria orgànica, que no són únicament de caràcter econòmic sinó sobretot ambientals, ja que genera un producte d'alta qualitat i allarga la vida de l'abocador”.
 
Per part dels grups municipals, també han assistit Guillermo Sampedro, Pablo Abelleira, Sergio Moreno i José Manuel Tarazona de l'equip de govern, i Sergio Muniesa, Juan Guillén, Francisco Crispín i Raúl Castillo, de l'oposició.