Sagunt instarà a la Consellería de Benestar per a la construcció d'un centre de rehabilitació i integració social per a malalts mentals

La moció presentada per Iniciativa Porteña i Ciutadans va ser aprovada per unanimitat en el Ple de la corporació
Imagen 1Imagen 2
El ple de la corporació va aprovar per unanimitat que el consistori inste a la Consellería de Benestar Social al fet que s'establisca les partides necessàries en els Pressupostos de la Generalitat 2017 per a l'elaboració del projecte, construcció i gestió pública de la Residència, centre de dia i CRIS per a malalts mentals que se situarà en el Macrosector VII. La moció presentada per Iniciativa Porteña i Ciutadans va ser aprovada per unanimitat en el ple.

Els centres de rehabilitació i integració social, (CRIS), són serveis específics i especialitzats, en règim ambulatori, dirigits a persones amb malaltia mental crònica, amb una deterioració significativa de les seues capacitats funcionals, on es duran a terme programes de treball adequats a les característiques, necessitats i situació concreta dels usuaris i usuàries.

El Ple Municipal de l'Ajuntament de Sagunt va aprovar en sessió ordinària de 29 de juliol de 2009 la cessió de terrenys a Consellería per a la construcció d'una Residència, un Centre de Dia i un CRIS per a malalts mentals en el Macrosector VII. Després de set anys i després de la cessió del sòl, la urgència i necessitat per accelerar la construcció d'aquests equipaments es converteix en una prioritat per a moltes persones, col·lectius i famílies del nostre municipi, segons apunta la moció.

La moció també informa que en aquests moments els diferents departaments de la Consellería estan concloent els seus càlculs per als Pressupostos de la Generalitat per a l'any 2017, per la qual cosa és moment d'instar des de l'Ajuntament de Sagunt a Consellería perquè establisca en els seus pressupostos, els recursos econòmics necessaris per a l'elaboració del projecte, la seua construcció i gestió pública.