Sagunt Intel·ligent i Creatiu i l'Ajuntament de Sagunt organitzen aquest divendres una trobada sobre “Creativitat Femenina”

La iniciativa tindrà lloc en el Museu de la Via del Pòrtic de Sagunt a partir de les 10 hores
Imagen 1
Els responsables del projecte “Sagunt Intel·ligent i Creatiu 2M15”, que lidera el fòrum de creatius Suc de Taronja, i l'Ajuntament de Sagunt han organitzat una trobada sobre “Creativitat Femenina” aquest dissabte, 7 de març, a les 10 hores, en el Museu de la Via del Pòrtic de Sagunt. 

Segons afirmen els responsables del projecte, col·laborant amb la iniciativa de l'Ajuntament de Sagunt que cerca projectar la identitat de Sagunt com a Territori Intel·ligent i Creatiu, sembla oportú que les dones lideren la reflexió entorn d'un Manifest sobre l'Acció Creativa. En la trobada es presentarà aquesta iniciativa que es farà pública el 24 d'abril en el Congrés d'Economia Social i Creativa que se celebrarà en Port de Sagunt. 

La delegada d'Igualtat, Davinia Bono, ha destacat: “Volem que la declaració Sagunt Creativitat incorpore criteris que la dona vol posar en valor, consideracions que la societat haguera de tenir en compte amb l'objecte de superar qualsevol tipus de discriminació en el tracte que concedeix a la labor creativa.”

Per la seua banda, Cristina Plumed, presidenta de ASECAM, l'Associació d'Empresaris de Camp de Morvedre, ha acceptat la invitació a coordinar el procés de reflexió, que conclourà amb la redacció del Manifest Sagunt Creativitat: “Hem triat deu objectius operatius que Sagunt assumeix en la seua identitat com a Territori Creatiu, i en cadascun d'ells podem fer propostes que propicien la implicació dels creatius. Una acció que volem liderar les dones”. 

L'acte començarà a les 10 hores amb un desdejuni al que assistiran dones creatives en diferents àmbits: la poesia, la narrativa, l'arquitectura, el disseny, l'activitat esportiva o la gastronomia. En la trobada intervindran algunes d'elles amb breus introduccions sobre el significat de l'acció creativa. L'acte  l’inauguraran Cristina Plumed, presidenta d’ASECAM, i Laura Fidalgo, en representació del Fòrum Suc de Taronja. La delegada d'Igualtat, Davinia Bono, tancarà l'acte.

Concretament, segons indiquen els organitzadors del projecte, els objectius que es consideraran en la trobada són: 

1. Construir espais ètics d'interacció més enllà de qualsevol frontera.
2. Implicar a les persones en el foment continuat de les sinergies.
3. Promoure l'economia de valors, en la qual els recursos activen la cohesió social i el ben comú.
4. Gestionar el coneixement i propiciar l'obstinació crítica, la generació de criteris i el canvi en les conductes.
5. Catalizar l'acció creativa i incentivar la innovació.
6. Conduir els microprocesos, establint objectius en el curt i en el llarg.
7. Estimular els microintangibles i la implicació del talent en la gestió de les petites coses.
8. Possibilitar els lideratges compartits.
9. Fer convergir els recursos i les capacitats en favor de la sostenibilitat explícita de l'acció creativa.
10. Orientar la creativitat en favor d'una manera de vida saludable de les persones i dels col·lectius.