Sagunt organitza la XXIII edició de l’Escola d’Estiu Morvedre amb 320 places disponibles

La Escola de Estiu Morvedre disposarà de 320 places disponibles per als xiquets i 39 ofertes d'ocupació per al servei
Imagen 1
 
La regidoria de Joventut de l'Ajuntament de Sagunt ha organitzat la XXIII edició de l’Escola d’Estiu Morvedre a la Mar, on es disposarà de 320 places. Aquest és un projecte d'educació en el temps lliure amb el qual es pretén que els xiquets i xiquetes de la nostra ciutat puguen realitzar activitats lúdiques i educatives (tallers, jocs, excursions, visites a la platja…) en les seues vacances d'estiu, amb el que s'intenta conciliar, a més, la vida familiar i laboral dels pares i mares. Per a l'edició d'enguany, el tema central serà la situació dels milers de xiquets i xiquetes que arrisquen les seues vides per a entrar a Europa a través del Mediterrani.

En 2015 van ser més de 300.000 pel que el lema de l’Escola és #Elviajedesuvida, el mateix que ha utilitzat UNICEF per a denunciar aquesta situació. Tal com explica el regidor de Joventut, Guillermo Sampedro, “anem a fer setmanes temàtiques, amb objectius com la defensa del medi ambient, la solidaritat, la igualtat o el patrimoni, però el tema general són els refugiats i refugiades i el drama al que els sotmet una Europa que els tanca les portes de forma vergonyosa. També cal destacar que enguany es van a contractar a 39 persones de forma directa perquè hem remunicipalitzat un servei que s'hi havia privatitzat i, per tant, l’anem a oferir de forma directa”.

Els destinataris són xiquets i xiquetes de 3 a 14 anys (nascuts entre 2001 i fins a 2012), amb quatre modalitats en funció dels anys:
- Mini escola: de 3-4 anys.
- Escoleta: 5-6 anys
- Campa: de 7-8 anys
- Urbà: 9-11 anys
- Campus Crea: de 12 a 14 anys.

Quant a la durada, hi ha dues opcions, la modalitat A suposa l’Escola completa, és a dir, del 22 de juny fins al 29 de juliol, o la modalitat B, que és qualsevol de les dues quinzenes de juliol. L'horari de l’Escola és de 9h fins a les 13.30h, amb opció d’Escola Matinera (entrada a les 8h) i amb opció de menjador (eixida a les 15.30). Els llocs de realització són en el nucli de Sagunt el CEIP Villar Palasí, i en el Port els CEIP Vilamar i Cervantes.

El preu de la modalitat A (Escola completa és de 135 euros, 265 amb menjador), i el de les quinzenes soltes de juliol és de 80 euros (132 amb menjador). Existeixen una sèrie de bonificacions, com el 40% per a membres de família nombrosa de categoria general, i el 60% en categoria especial. El preu inclou la presència de monitors/as de temps lliure titulats, la realització de les activitats, materials, segur, transport intern, gorra i samarreta.

El període d'inscripcions tindrà lloc del 24 de maig al 15 de juny, i la inscripció dels menors es podrà realitzar en els serveis de Joventut (Casal Jove del Port i Casa de la Joventut de Sagunt) o a través de la pàgina web de l'Ajuntament.