Sagunt organitza visites guiades al patrimoni històric per a persones amb discapacitat

La primera visita s'ha realitzat este matí amb un grup de persones amb discapacitat visual


L'Ajuntament de Sagunt, d'acord amb l'estratègia de dinamització local i projecció exterior de la ciutat com a candidata a Patrimoni de la Humanitat, ha organitzat una sèrie de visites guiades gratuïtes per als col·lectius de persones discapacitades. En esta ocasió han visitat el museu arqueològic, el teatre romà i el museu de la Via del Pòrtic quaranta persones amb discapacitats oculars procedents de l’ONCE.
 

Està previst que posteriorment també visiten la ciutat altres col·lectius de persones amb altres discapacitats psíquiques o sensorials. La visita ha comptat amb la participació de l'Associació de Guies Turístics Oficials del Camp de Morvedre que han adaptat la visita i les explicacions sobre el patrimoni local a les persones cegues utilitzant altres recursos sensorials, com el tacte.

La regidora de Turisme, Natalia Antonino, ha declarat que “esta important iniciativa, que es dirigeix a col·lectius de persones que tenen diferents discapacitats se suma a un conjunt de mesures que estan dins del projecte de candidatura de Sagunt a Patrimoni de la Humanitat. I des de la delegació de Turisme apostem perquè el patrimoni estiga a l'abast de tots”.