Sagunt participa en el “Repte Solidari” de córrer 120 km en 24 hores organitzat per l'Associació Espanyola Contra el Càncer

El regidor d'Esports, Miguel Chover, va assistir a la presentació de l'esdeveniment ahir a València

Sagunt serà la meta del “Repte Solidari”, la marxa de 120 quilòmetres en 24 hores que va presentar ahir l'Associació Espanyola Contra el Càncer de València (AECC), que té per objectiu conscienciar sobre el càncer i comptarà amb la participació de més de 30 persones, pacients i familiars afectats per la malaltia. El regidor d'Esports, Miguel Chover, ha assistit a l'acte en representació de Sagunt.

L'esdeveniment, que se celebrarà el pròxim 7 d'abril, Dia Mundial de la Salut, partirà de Gandia a les 18.30 hores i finalitzarà 24 hores després a Sagunt, passant abans per València. En ell, els participants portaran una gran torxa que simbolitza l'esperança i la lluita enfront d'esta patologia sota el lema ‘La flama de l'esperança’. La marxa recorrerà un total de 20 poblacions de la província de València simbolitzant en cadascuna d'elles l'esperança enfront del càncer.

La presentació del ‘Repte Solidari’ ha comptat amb la presència Cristina Pérez Broseta, membre del consell executiu de AECC València, qui ha destacat la importància de la prevenció i els hàbits saludables com a pilar en la lluita contra el càncer. En la mateixa línia s'han expressat el regidor d'Esports de Sagunt, Miguel Chover, la regidora d'Esports de l'Ajuntament de València, Mª Teresa Girau, i la regidora de Sanitat Pública i Polítiques Saludables de l'Ajuntament de Gandia, Liduvina Gil, per als qui deporte, solidaritat i salut són una fórmula d'èxit. Així mateix, han donat les gràcies a les seues poblacions per la implicació en este esdeveniment solidari i han animat a la participació ciutadana. També ha estat present Jose Antonio Miguel, impulsor d’este repte, que ha destacat la implicació dels ciutadans i la importància de visibilizar esta malaltia.

AECC València porta més de 60 anys lluitant a València contra el càncer: des del suport a pacients i familiars, la prevenció i la promoció dels hàbits saludables i el suport a la recerca com puntales per a avançar enfront de la malaltia. El passat any l'entitat va realitzar més de 80.000 atencions de les quals un 54% es van centrar en suport i assistència psicosocial a malalts i els seus familiars. A més, va destinar més de 400.000 euros per a diversos projectes d'investigadors valencians. L'Associació està formada per més de 300 persones entre treballadors i voluntaris als quals se'ls uneixen més de 6.000 col·laboradors en tota la província i prop de 8.000 socis.Imatge d'una reunió sobre la carrera en l'Ajuntament de Sagunt.