Sagunt presenta la campanya de difusió de l'Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de l'ONU

Com a membre de l'Aliança de Ciutats pel Desenvolupament Sostenible, Sagunt apadrina l'objectiu número 12 relacionat amb la producció i el consum sostenible
 Sagunt ha sigut la ciutat elegida per a presentar la campanya de difusió de l'Agenda 2030 de l'ONU com a municipi que pertany a l'Aliança de Ciutats pel Desenvolupament Sostenible. El Director General de Cooperació i Solidaritat de la Generalitat Valenciana, Federico Buyolo, ha destacat la iniciativa per part del municipi de Sagunt a apadrinar l'objectiu 12 relacionat amb la producció i el consum sostenible.
Buyolo ha explicat que Sagunt “liderarà per a tota la Comunitat el treball que des de la Generalitat es realitze i que tinga relació amb el citat objectiu, ja que entenem que les polítiques han d'estar properes als ciutadans i quina millor manera que a través dels ajuntaments compromesos”.
Per al regidor de Cooperació, Guillermo Sampedro, Sagunt “s'ha convertit en una ciutat més solidària i més sostenible gràcies a iniciatives com la recuperació de les ajudes a la cooperació o el conveni de col·laboració amb La tenda de tot el món” íntimament relacionades amb l'objectiu subscrit per Sagunt. A més, ha afegit que a nivell local “estem treballant a dur a terme iniciatives vinculades amb altres objectius com per exemple en aquells relacionats amb la igualtat de gènere o amb la finalitat de la pobresa”.
Per la seua banda, l'Alcalde de Sagunt, Josep Francesc Fernández, ha destacat “la importància que tenen els municipis envers dur a terme aquests projectes” i per això la ciutat de Sagunt “respon als reptes que es plantegen des d'institucions com ara la Unió Europea o la Generalitat Valenciana”.
L'acord de l'ONU pel qual s'estableix l'Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible constitueix una oportunitat única per a establir les bases d'una transformació global que conduïsca cap a models de desenvolupament incloents i sostenibles a nivell nacional i internacional. L'Agenda 2030 gira entorn de cinc eixos centrals (planeta, persones, prosperitat, pau i aliances) i està integrada per 17 objectius i 169 metes.
Els països signataris reconeixen estar resolts d'ací a 2030 a acomplir entre altres objectius els de posar fi a la pobresa i la fam a tot el món, combatre les desigualtats dins dels països i entre ells o garantir una protecció duradora del planeta i els seus recursos naturals entre altres assumptes.