Sagunt reclama a la Conselleria de Sanitat ampliar les infraestructures sanitàries davant l'increment poblacional

L'alcalde del municipi, Darío Moreno, i el regidor de Sanitat, Javier Timón, mantenen una reunió amb el secretari autonòmic de Sanitat, Francisco Ponce, i el director general de Gestió Econòmica, Pedro López

L'Ajuntament de Sagunt ha sol·licitat a la Conselleria de Sanitat una millora en les infraestructures sanitàries davant l'increment demogràfic que ja s'està produint en el municipi. Este mateix matí, l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, i el regidor de Sanitat, Javier Timón, han mantingut una trobada amb el secretari autonòmic de Sanitat, Francisco Ponce, la directora general d'Atenció Primària, Eva Suárez, i el director general de Gestió Econòmica, Pedro López, amb l'objectiu d'abordar, entre altres qüestions, l'ampliació de l'Hospital de Sagunt.

«En qüestió de sanitat, la prioritat és màxima. La ciutadania ha de poder rebre una atenció hospitalària de qualitat, dins d'uns temps raonables, sense esperes infinites. Per això, el creixement de l'Hospital de Sagunt és fonamental, més encara si tenim en compte que no sols cobrix la ciutat, sinó una àrea poblacional d'uns 150.000 habitants», ha expressat Moreno. Referent a això, el govern autonòmic ha reiterat el seu compromís amb l'ampliació de les ales oest i sud -on se situaran les àrees de cirurgia major, documentació clínica i espais administratius- i la construcció del nou edifici de consultes externes.

No obstant això, l'ampliació de l'hospital no és l'única qüestió que, des de l'Ajuntament de Sagunt, s'ha posat sobre la taula. L'alcalde del municipi i el regidor de Sanitat han insistit, igualment, en la millora del Centre de Salut Port II. «Des de la Conselleria de Sanitat ens han traslladat que la iniciativa avança. En estos moments, el projecte ja es troba en fase de redacció», ha detallat l'alcalde de Sagunt.

Un Centre de Dia Infantojuvenil de Salut Mental

A més, la reunió entre totes dos administracions ha servit per a esbossar la creació d'un Centre de Dia Infantojuvenil de Salut Mental a la ciutat, que se situaria en l'antic aulari d'Infantil del CEIP Victoria i Joaquín Rodrigo. «Hem plantejat a la Conselleria de Sanitat la cessió d'este espai municipal per a posar en marxa un servei específic de salut mental infantojuvenil», ha explicat Moreno. Des d'este mes de setembre, l'edifici es troba sense ús, atés que l'alumnat d'Infantil ja disposa d'un aulari annex a l'edifici del centre escolar. La proposta ha sigut «ben rebuda» pel secretari autonòmic de Sanitat, qui ha traslladat que es tracta d'«un espai magnífic per a acollir un centre d'aqueixes característiques».