Sagunt reclama les inversions necessàries per al corredor Mediterrani-Cantàbric

La intenció de la declaració és que també siga assumida pel Parlament Valencià i el Congrés dels Diputats
Imagen 1

El Consell Econòmic i Social (CES) de Sagunt aprovà ahir la declaració per a reclamar al Ministeri de Foment i al Govern d'Espanya la urgència de portar a terme obres de manteniment, de millora, de modernització de la línia així com també de construcció del projecte de corredor Mediterrani-Cantàbric. Este Consell Econòmic i Social es un òrgan on estan representats tant els partits polítics com les associacions de veïns, comerciants, empresaris i sindicats

Segons dicta la declaració, tant les infraestructures de transport, com les de persones i mercaderies, són un dels factors més determinants en el desenvolupament econòmic, social i cultural, a més de contribuir a la cohesió o, per contra, a l’aïllament i desigualtat de territoris i persones. De manera que un determinat disseny de vies de comunicació pot generar desequilibris en favor de determinades zones i en contra d’unes altres, mentre que un model diferent pot contribuir no solament a l’equilibri, sinó també al benefici del conjunt.

En este sentit, l’alcalde de Sagunt, Quico Fernández, ha declarat que «una de les qüestions mes importants per a la nostra ciutat i també per a la resta dels valencians són les infraestructures, allò que en estos moments està frenant la potència de la nostra economia precisament en qüestions d’inversions ferroviàries. I si hi ha una que afecta Sagunt d’una manera singular és justament el corredor que ens uneix amb Terol-Saragossa i que després es prolonga fins al cantàbric, allò que hem denominat corredor Mediterrani- Cantàbric».

Per a Fernández, este corredor es va dissenyar, en principi, per a altres prestacions com per exemple per a poder circular persones i mercaderies d’una manera adequada i normal, però actualment es troba abandonat i des de fa anys no hi ha hagut cap tipus d’inversions. L’alcalde ha assenyalat que la nostra localitat està en contacte amb els veïns i amb la societat civil d’Aragó, especialment amb Terol, els quals vindran el dia 1 d’abril a València i pararan a Sagunt per fer un acte en conjunt.

Segons l’alcalde, esta declaració, signada i aprovada pel CES, «té la intenció de que siga una declaració institucional del mateix ajuntament al pròxim ple i també que siga assumida per l’Autoritat Portuària la qual ha compromés, ni més ni menys la inversió de 63 milions d’euros per a la millora del corredor Mediterrani-Cantàbric. Cosa que contrasta bastant amb el que està passant en altres ports com es Bilbao on el Govern d’Espanya ha dit que invertirà 1.000 milions d’euros o el port de Barcelona on van a invertir més de 300 milions d’euros". La intenció d'esta declaració és que també siga assumida pel Parlament Valencià i el Congrés dels Diputats «per a dir ben alt que ja està bé i que ja n’hi ha prou de patir esta marginació i que és l’hora de que les inversions ens permeten viure amb dignitat a tots els ciutadans d’este Estat el qual es configura sempre d’una manera injusta i desigual» ha conclòs Fernández.