Sagunt rep el segell de reconeixement de “Ciutat Amiga de la Infància”

La Xarxa de Ciutats Amigues de la Infància va acordar premiar al consistori en el marc de la convocatòria de el “Segell de Reconeixement de Ciutats Amigues de la Infància 2016-2020”
Imagen 1
La Xarxa de Ciutats Amigues de la Infància va acordar, en una reunió celebrada el passat 13 d'octubre, premiar a l'Ajuntament de Sagunt amb el segell de reconeixement de “Ciutat Amiga de la Infància” en el marc de la convocatòria de el “Segell de Reconeixement de Ciutats Amigues de la Infància 2016-2020”.
 
El regidor delegat de Joventut, Guillermo Sampedro ha destacat que “Estem molt satisfets amb aquest guardó per part d'Unicef perquè és un reconeixement a la labor que estem fent des de la regidoria de Joventut per a donar-li veu als xiquets i xiquetes i tractar-los com a ciutadans de ple dret. Cal agrair fonamentalment la labor dels tècnics i tècniques, i dels xiquets del grup motor que han sigut el germen del Consell de la Infància i que s'han esforçat per a traure avant aquest projecte que ara té aquesta primera recompensa. L'objectiu principal de tenir un Consell de la Infància és tenir xiquets i xiquetes empoderats, que decideixen i marquen les polítiques que volen que es facen en aquesta delegació i en l'ajuntament”.

Cal recordar que el passat mes de febrer el Ple de l'Ajuntament de Sagunt va aprovar per unanimitat una moció d'Esquerra Unida per a sol·licitar al Comitè Español d'Unicef l'adhesió del municipi al projecte Ciutats Amigues de la Infància. També van acordar comptar amb el suport i col·laboració del comitè per al desenvolupament, la millora i la innovació de les polítiques destinades a la infància i l'adolescència en la localitat.

El programa que es va aprovar té com a objectiu general promoure l'aplicació de la Convenció sobre els Drets del Xiquet, de la qual el nostre país és signatari, en l'àmbit dels governs locals. El programa incentiva la creació de plans locals d'infància i adolescència, promou la participació ciutadana dels xiquets i xiquetes en la vida municipal, impulsa tot tipus de polítiques tendents a afavorir el desenvolupament dels drets de la infància i l'adolescència i dinamitza la col·laboració ciutadana i la coordinació institucional. A Espanya es va engegar l'any 2001 i compta amb el suport del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, així com de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies.

A través del segell de reconeixement de Ciutat Amiga de la Infància, el comitè espanyol d'Unicef reconeix als pobles i ciutats que compleixen amb els requisits establits, els quals s'arrepleguen en la guia de gestió del segell. Aquest document es basa a articular la participació infantil i disposar d'un pla d'infància i adolescència per part del Consistori. La nostra ciutat, a través del reglament aprovat en el seu moment i la realització del pla d'infància, es troba en la línia marcada per aqueixa guia.

El programa i el segell de reconeixement de Ciutat Amiga de la Infància afavoriran els interessos de la població en general i de la infància en particular. Des de la delegació de Joventut consideren que el nostre municipi compleix amb els requisits i manifesten la voluntat de contribuir activament a la difusió i aplicació de la Convenció sobre els Drets del Xiquet en la nostra localitat.