Sagunt s'adhereix a la Xarxa de Ciutats Valencianes Ramon Llull

La xarxa té com a objectiu la promoció de la llengua i cultura pròpia dels valencians, i no implica cap quota econòmica per a l'Ajuntament


Sagunt s'ha adherit a la Xarxa de Ciutats Valencianes Ramon Llull. Esta xarxa té com a objectiu la promoció de la llengua i cultura pròpia dels valencians, la celebració de cursos, congressos i seminaris, la concessió de beques, la concertació d'acords amb institucions, universitats i associacions, i la promoció de l'art i la cultura popular.
 
La Xarxa també facilita la promoció, formació i projecció dels joves valencians. Referent a açò, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) té signat un conveni amb l'Institut Llull, que forma part de la Fundació Ramon Llull, per a finançar lectorats de llengua i cultura en universitats europees.
 
L'adhesió de Sagunt no implica cap quota econòmica i permet aprofitar una xarxa institucional de promoció cultural i dels joves per a la realització d'iniciatives consensuades en l'àmbit cultural, com és el cas de la commemoració, enguany, de l'Any Ramon Llull.
 
El regidor de Cultura, Jose Manuel Tarazona, ha declarat que l'aprovació de la moció “suposa un nou impuls per intensificar l'estudi, la promoció, la defensa de la nostra llengua i fomentar la projecció exterior de la llengua”.
 
“Enguany és l'Any Llull, fa 700 anys de la seua mort, i cal recordar la figura d'un dels pensadors i escriptors més importants europeus del segle XIII, conegut per la seua extensa obra escrita, redactada en català”, ha recordat Tarazona.
 
A més, ha afegit que “la participació en la Fundació Ramon Llull del nostre Ajuntament, integrat en la Xarxa de Ciutat Valencianes Ramon Llull, afavorirà la col·laboració de les institucions en benefici de la llengua i la cultura, i en la seua projecció cap a l'exterior”.
 
La proposició d'adhesió, presentada en el Ple del 29 de novembre pel Grup Municipal de Compromís, va comptar amb el suport d'Esquerra Unida, ADN Morvedre i PSPV-PSOE, el vot en contra del Partit Popular i l'abstenció de Iniciativa Porteña i Ciudadanos.