Sagunt serà la meta del “Repte Solidari” organitzat per l’Associació Espanyola Contra el Càncer

La marxa, després de recórrer 120 quilòmetres, finalitzarà a Sagunt dissabte a les 18 hores en la plaça Cronista Chabret
 
Sagunt serà la meta del “Repte Solidari”, la marxa de 120 quilòmetres en 24 hores organitzada per l'Associació Espanyola Contra el Càncer de València (AECC), que té per objectiu conscienciar sobre el càncer i comptarà amb la participació de més de 30 persones, pacients i familiars afectats per la malaltia.
 
L’alcalde de Sagunt, Quico Fernández; el regidor d’Esports, Miguel Chover; Javier Llombart, de la Junta Provincial de València de l’AECC; la presidenta de la Junta Local de l’AECC, Carmen Ayala; a més d’altres membres de l’AECC de Sagunt, han presentat hui la marxa que es desenvoluparà demà 7 d'abril, Dia Mundial de la Salut.
 
L'esdeveniment partirà de Gandia a les 18.30 hores i finalitzarà 24 hores després a Sagunt, passant abans per València. Els participants hi portaran una gran torxa que simbolitza l'esperança i la lluita enfront d'esta patologia sota el lema ‘La flama de l'esperança’. La marxa recorrerà un total de 20 poblacions de la província de València simbolitzant en cadascuna de les quals l'esperança enfront del càncer.
 
L’alcalde de Sagunt, Quico Fernández ha expressat que “és un plaer que tinguem una societat tan solidària, que tant s'esforça per millorar la vida de tots els ciutadans. Sagunt és una ciutat excepcional en molts àmbits, perquè comptem amb molta gent que dóna part de la seua vida, temps i esforç a ajudar a uns altres, a fer coses per altres ciutadans i la ciutat, i crec que açò s'ha de remarcar sempre. En este sentit, ha destacat que des de l’Ajuntamento de Sagunt sempre anem a estar junt a les associacions per a tot el que faça falta, i esperem que este treball, que amb tant esforç heu realitzat, responga a aqueixos valors que volem inculcar de generositat, solidaritat i esforç, perquè la nostra ciutat siga una ciutat amable”.
 
Per la seua banda, el regidor d'Esports, Miguel Chover, ha volgut ressaltar que este esdeveniment “és una gran oportunitat per a demostrar que Sagunt és una ciutat, a més d'acollidora i oberta, profundament solidària. Es tracta d'una marxa contra el càncer a la qual Sagunt se suma de forma entusiasta, recolzant tot este esdeveniment perquè siga la ciutat solidària que tothom espera de nosaltres”.

La marxa finalitzarà a Sagunt, a les 18 hores, en la plaça Cronista Chabret, en la qual hi haurà jocs infantils, pintacares i diferents treballs manuals per als més xicotets. A més, el grup Crisol amenitzarà la vesprada amb balls, i el grup Campaners de Morvedre donarà la benvinguda als corredors a la seua arribada al ritme de les campanes de l'església de Santa María.

La presidenta de la Junta Local de l’AECC, Carmen Ayala, ha agraït a l'Ajuntament, a més de a l’AECC de València, la seua col·laboració i suport “perquè sense això no haguera sigut possible el gran esdeveniment que anem a fer”.

Des de la Junta Provincial de València de l’AECC han explicat que la seua labor consisteix a “promoure l'activitat física-esportiva, entenent les marxes i les carreres com una possible forma de prevenir el càncer. Este repte que hui presentem, que tindrà l'honor d'arribar a la localitat de Sagunt, és molt important perquè esportistes i corredors, molts d'ells supervivents que en algun moment han estat en un procés oncològic, van a mostrar que després del càncer existeix vida, que ja no és una paraula tabú, sinó que es tradueix en supervivència i superació”.