Sagunt signa el protocol d'amistat amb el Real Sitio Villa d'Aranjuez

El passat dissabte, l'alcalde de Sagunt, Francesc Fernàndez i l'alcaldessa d'Aranjuez, Cristina Moreno van segellar el protocol d'amistat entre ambdues ciutats
Imagen 1Imagen 2

Regidors de l'equip de govern (Compromís, IU, ADN Morvedre), PP, PSOE i Ciutadans amb l'alcaldessa d'Aranjuez Cristina Moreno
 
El passat dissabte, 21 de novembre, entre els actes organitzats per l'Ajuntament de Sagunt en homenatge a Joaquín Rodrigo, en el 75 aniversari de "El Concert d'Aranjuez”, va tenir lloc la signatura del protocol d'amistat entre Sagunt i el Real Sitio Villa d'Aranjuez. L'acte ho van rubricar Francesc Fernàndez, alcalde de Sagunt i Cristina Moreno, alcaldessa d'Aranjuez al saló de plens del consistori, al qual van assistir els regidors de l'equip de govern (Compromís, EU i ADN Morvedre), així com també dels grups polítics del PP, PSOE i Ciutadans acompanyats per l'exalcadessa Gloria Calero. Per la seua banda, també van assistir més de mig centenar dels veïns saguntins que van viatjar, el passat estiu, a la ciutat d'Aranjuez per a presenciar in situ l'escenificació del famós motí, una iniciativa duta a terme per la veïna saguntina Vicenta Dolz.

Cal recordar que aquest protocol d'amistat va ser aprovat a l'últim ple amb la finalitat de plasmar els acords, convenis i projectes a desenvolupar conjuntament, els quals estan motivats per la relació existent entre les dues ciutats fruit del llegat que va deixar el mestre Rodrigo.
 

 

Francesc Fernàndez va declarar que “els ciutadans han sigut qui han decidit fer forts els lligams d'unió i sempre han sigut, i són, molt ben acollits en les seues visites a les festes d'Aranjuez. Per açò volíem, d'una vegada per sempre, i no serà l'última vegada, correspondre, com es mereix Aranjuez, al tracte que des de fa tant de temps brinda als nostres ciutadans i per açò aquest últim any vàrem decidir signar un acord d'amistat que posara sobre el paper aquestes bones relacions, i més encara, amb motiu del 75 aniversari de “El Concert d'Aranjuez”.

Per la seua banda, l'alcaldessa Cristina Moreno va assenyalar que “amb aquest protocol es van a poder consolidar els contactes entre els nostres veïns i institucions, els quals s'han produït al llarg d'aquests anys, en l'àmbit de la cultura, el turisme, la participació i també de la festa. Aquest protocol ens acosta a ambdues ciutats i en un futur hauria de tendir a intercanviar accions, idees i actuacions o fins i tot a engegar projectes comuns”.
 
Després de finalitzar l'acte d'amistat, les autoritats van visitar el monument en homenatge a Joaquín Rodrigo, en el qual l'Ajuntament d'Aranjuez ja va col·laborar en 2004, situat en la plaça Cronista Chabret, per a posteriorment visitar el Museu de la Via del Pòrtic.
 

Finalment, totes les autoritats van assistir a l'Auditori Joaquín Rodrigo, on van poder gaudir, al costat de la resta d'assistents que van omplir la sala, del concert que va realitzar l'Orquestra Simfònica Lira Saguntina, on es va commemorar la figura del Mestre Rodrigo i del 75 aniversari de "El Concert d'Aranjuez”.