Sagunt signa el Protocol d'Amistat amb Ojos Negros

El protocol manifesta la intenció que els municipis cooperen en projectes de benefici mutu i amb el temps podria arribar la signatura d'un agermanament oficial


Sagunt ha fet oficial el seu Protocol d'Amistat amb el municipi de Terol Ojos Negros mitjançant la signatura del document en el saló de plens de l'Ajuntament de Sagunt divendres passat. A l'acte van assistir, l'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, acompanyat per nombrosos regidors de l'Equip de Govern, i l'alcaldessa d’Ojos Negros, Esther Ibáñez, amb Juan Antonio Blasco i Jaime Hernández, els seus regidors de Barris i Urbanisme, respectivament.

Els representants polítics d'ambdues localitats pretenen establir marcs de col•laboració conjunta, així com posar en comú projectes i iniciatives que suposen un benefici mutu. A més, estes relacions podran derivar amb el temps en la signatura d'un agermanament oficial.

En paraules de l'alcalde, Quico Fernández, “la idea d'establir relacions amb Ojos Negros ve des de ja fa un temps quan visitàrem la ciutat i, tenint en compte que els llaços que ens uneixen a ambdues localitats són molt estrets, no solament són llaços històrics sinó que molts dels habitants de la població d’Ojos Negros estan vinculats a la nostra ciutat i viceversa”.

Per la seua banda, l'alcaldessa d’Ojos Negros, Esther Ibáñez, ha destacat que “la notícia d’este projecte d'amistat ens va semblar molt bona idea perquè no ens la esperàvem; tots els llaços que uneixen Ojos Negros amb Sagunt són més forts en este moment que al llarg de la història”. Així mateix, Ibáñez ha convidat els ciutadans de Sagunt a visitar la seua ciutat i ha assenyalat que la gent d’Ojos Negros està encantada.


 
Com arreplega el Protocol d'Amistat Ojos Negros-Sierra Menera i el Port de Sagunt són dues peces fonamentals d'una mateixa història iniciada a principis de segle amb la siderúrgia. L'antiga línia del ferrocarril Ojos-Negros Sagunt és hui la via verda més important d'Espanya i el llegat d'esta relació està immensament present en els nostres carrers, el nostre patrimoni industrial i la memòria col·lectiva de la nostra ciutat, que mai no ha oblidat que Ojos Negros i Sierra Menera van ser clau per al seu desenvolupament.

L'alcalde de Sagunt també ha volgut recordar que el nostre municipi ja està agermanat amb la ciutat italiana Cecina i la francesa Millau, els representants de les quals van gaudir uns dies de les falles de Sagunt enguany. A més, “tenim relacions amb altres ciutats en l'àmbit estatal com és el cas d'Aranjuez, perquè el Concert d'Aranjuez està compost per Joaquín Rodrigo, que va nàixer a Sagunt”.

Finalment, Fernández va parlar de possibles agermanaments futurs: “si hi ha alguna d’estes relacions que té un sentit més directe i real és amb l'illa grega de Zhakyntos, perquè la llegenda diu que Sagunt va ser fundada per colons grecs d'esta illa”.