Sagunt tindrà el seu primer “30k Marató Test Ciutat de Sagunt”

Es tracta d'una carrera atlètica que eixirà des del Centre Comercial Epicentre i recorrerà els dos nuclis de la ciutat fins a arribar a la meta situada en les pistes d'atletisme del poliesportiu internúcleos
Imagen 1Imagen 2
 
El pròxim 30 d'octubre, Sagunt tindrà el seu primer “30k Marató Test Ciutat de Sagunt”. Es tracta d'una carrera atlètica impulsada per l'Ajuntament de Sagunt, i organitzada per l'empresa Cronometraje y  organización de eventos deportivos SL, juntament amb la col·laboració d'algunes de les empreses més importants de la ciutat. L'eixida de la prova serà des del Centre Comercial Epicentre i recorrerà els dos nuclis de la ciutat, Sagunt i Port de Sagunt, fins a arribar a la meta situada en les pistes d'atletisme del poliesportiu internúcleos. 

El regidor delegat d'Esports, Guillermo Sampedro, ha destacat que “a Sagunt ja tenim dues mitges maratons, voltes a peu de diferents formats, sant silvestres i altres carreres populars, però ens faltava una d'aquestes característiques. Amb la 30k, volem que la ciutat es consolide com a referència autonòmica en la pràctica de l'atletisme popular i el running, de la mateixa manera que València fa el propi a nivell nacional i internacional, cercant sinergies entre les dues ciutats i aprofitant l'estirada que té la seua marató. Est és un projecte que naix amb l'anterior regidora d'Esports, Remei Torrent, que ara engeguem i que confiem que, a mitjà termini, siga una cita obligatòria per als i les amants del running i de l'atletisme, i que puga congregar a varis milers de corredors”.

Per la seua banda, Jordi Aznar, de l'empresa Cronometraje, ha destacat que espera que “la carrera es convertisca en un referent amb el pas dels anys, que s'animen els corredors perquè és una distància que no hi ha cap igual a Espanya i per tant és una distància molt atractiva per a tot el públic, tant els que es prepararan per a la Marató de València, com els quals han fet mitges maratons i encara no s'atreveixen a fer el pas a la marató”.

Es tracta d'una prova esportiva creada i dissenyada per a tots aquells corredors i corredores amants del running, que desitgen participar en una distància que els resulte d'utilitat per a preparar el gran repte de la Marató de València. A dia d'avui hi ha 300 inscrits i hi ha una previsió de participació d'entre 1.000 i 2.000 corredors. D'altra banda, rebran trofeu els cinc primers classificats masculins i femenins, així com els cinc primers locals masculins i femenins.

Segons indiquen des de l'organització, la carrera té tres característiques essencials: La distància de 30 quilòmetres s'estima com la idònia per a realitzar l'últim tiratge llarg prèvia a una marató. Aquest tiratge no s'ha de realitzar en qualsevol dia, sinó després de mínim tres setmanes, que sol ser la recomanació habitual de tots els entrenadors per a realitzar aqueixa distància. El circuit saguntí és totalment pla i sense tràfic, amb unes característiques orogràfiques i climatològiques idèntiques a les de València. A més aquesta carrera també pot servir com un incentiu per a aquells corredors que cerquen noves experiències i noves distàncies, que, fins ara, els resultava difícil trobar.

Gràcies a les seues característiques, la “30K Marató Test Ciutat de Sagunt” la poden gaudir diferents tipologies de corredors, els que estan preparant la Marató de València 2016 i volen realitzar l'últim tiratge llarg prèvia al mateix; els que tenen previst realitzar una marató a curt, mitjà o llarg termini i no troben una carrera amb una distància a mig camí entre una mitja marató i una marató i perdre la por a aquest últim. Per a aquells que volen competir en una prova diferent al màxim rendiment, i per a ultra fondistes que desitgen realitzar un entrenament de qualitat.

Entre els serveis que oferiran als corredors destaquen, el cronometratge amb sistema de dorsal-xip; el control de temps en el km 10, en la mitja marató i en la meta; pràctics per a marcar ritmes fixos durant tota la carrera; avituallaments líquids cada 5 quilòmetres; avituallaments sòlids en el quilòmetre 20 i en la meta; massatge i fisioteràpia; vestidors i dutxes; servei de guardarropía i serveis mèdics.

La recollida del dorsal-xip i borsa del corredor serà en el mateix centre comercial Epicentre (Avinguda Fausto Carruana, 37) el dissabte 29 d'octubre, de 10 a 21 hores, i el diumenge 30 d'octubre de 07 a 08.15 hores.