Sagunt ultima la campanya informativa per a la recollida selectiva de matèria orgànica

L'Ajuntament pretén fomentar la utilització dels residus com a recursos per a contribuir la cura del Medi Ambient
 

 

 

L'Ajuntament de Sagunt ultima la campanya d'informació sobre el nou servei de recollida selectiva de matèria orgànica amb reunions informatives amb agents implicats. Esta campanya partirà d'una sèrie de treballs previs de recopilació de dades, per a millorar la caracterització del servei i de la pròpia campanya de conscienciació, per a poder respondre millor a les demandes dels veïns.
 
Amb esta iniciativa es pretén contribuir a millorar el Medi ambient, ja que tractant per separat els residus generats es fomenta la utilització dels residus com a recursos, es prevé el canvi climàtic i es milloren els resultats globals de recuperació d'altres materials. Tot açò s'aconsegueix mitjançant la recollida separada de la matèria orgànica (pela de fruita i verdura, ossos, espines, sobres de menjar) en un contenidor marró. D'esta manera, la localitat i el consorci seran referents en la implantació d'aquest tipus de recollida selectiva. 
 
A este procés s'ha arribat després de mesos de treball i en el qual ha sigut imprescindible la col·laboració i l'esforç de la Societat Anònima de Gestió de Sagunt (SAG), el Consell Assessor Municipal de Medi Ambient i de tota la corporació. “Estem culminant un projecte en el qual tota la corporació treballa des de la legislatura anterior, i en el qual la col·laboració de l'oposició indica que la via del consens, en temes d'interès general, ens fa avançar en conjunt”, segons ha explicat la regidora de Territori i Sostenibilitat, Teresa García.
 
De moment, s'han iniciat els contactes i les entrevistes amb les entitats públiques considerades grans productores de residus orgànics: l'Associació de Venedors Ambulants Sagunt i Port, l'Associació del Mercat Interior de Sagunt, l'Associació del Mercat Exterior del Port de Sagunt, l'hospital, els menjadors escolars, el menjador social i la residència. La campanya es desenvoluparà per fases amb l'objectiu que la implantació de la recollida siga satisfactòria i acceptada per tota la societat. En les primeres fases s'atendrà als centres públics, continuant amb la ciutadania, els grans productors i comerciants.