Sagunt va acollir el dissabte la trobada de les Juntes Falleres que formen el “G6”

L'alcalde de l'Ajuntament de Sagunt va presidir la trobada del grup faller que aglutina les Juntes d'Alzira, Borriana, Dénia, Gandia, Sagunt i Torrent
 


El nostre municipi va acollir el dissabte 7 de març la trobada de les Juntes Falleres que formen el “G6” del món faller, un grup que aglutina les Juntes d'Alzira, Borriana, Dénia, Gandia, Sagunt i Torrent, que conformen, exceptuant el “Cap i Casal”, les Juntes més importants de les Falles. 

L'alcalde de l'Ajuntament de Sagunt, Sergio Muniesa, va presidir la trobada a la qual també van assistir el regidor delegat de Festes i Cultura Popular, José Luis Martí; la regidora delegada de Patrimoni, Laura Casans; i el regidor delegat de Turisme, Ximo Catalán i el vicepresident 2º de la Junta Central Fallera, José Boix Segarra.

L'alcalde de l'Ajuntament de Sagunt, Sergio Muniesa, va destacar que “és tot un honor poder ser amfitrions de la trobada, perquè moments com aquest conviden a l'agermanament, a la unió, a compartir un sentiment i una passió per allò que es nostre. Espere que aquesta jornada siga inoblidable i us porteu un bon record de la nostra ciutat, dels nostres veïns i fallers i de com vivim les nostres falles reconegudes Festa d'Interès Turístic Nacional”. L'alcalde també va agrair “la presència del “Cap i Casal”, de Junta Central Fallera.”
 

  
A partir de les 9 hores van començar a arribar les delegacions, que van sumar al voltant de 200 persones, per a compartir un desdejuni en la plaça major i, posteriorment, intercanviar regals en la plaça Cronista Chabret de Sagunt. 

La Federació Junta Fallera de Sagunt va estar representada per les falleres majors, Maria Moliner i Ada Fraj; el president, Enrique Javier Docón; i el vicepresident, Vicente Martín.
 
  
Després de l'intercanvi de regals, es van realitzar visites guiades a la Casa dels Berenguer, així com a l'Ermita de la Sang, epicentre de molts dels actes de la Setmana Santa Saguntina, que, al costat de les Falles, ostenta el reconeixement de Festa d'Interès Turístic Nacional. Una vegada finalitzada la visita de cortesia, les delegacions van compartir un menjar de germanor i, en finalitzar, cada Junta va tornar a la seua localitat per a seguir amb els actes que marca el calendari faller. 
 

  
Cal destacar que les trobades es van iniciar fa ja diversos anys quan la Junta Fallera de Torrent i la de Sagunt van començar amb aquesta tradició, a la qual s'han anat sumant la resta de Juntes, conformant un grup molt cohesionat.