Se celebra la primera sessió del Pacte Territorial per l’Ocupació i Desenvolupament Local

En esta primera sessió, que tindrà lloc el dilluns 22 de maig, s’abordarà la presentació del Procés Participatiu del Diagnòstic del Pacte Territorial

El proper dilluns, 22 de maig, se celebrarà la sessió de presentació del Procés Participatiu del Diagnòstic del Pacte Territorial per l’Ocupació i Desenvolupament Local del Camp de Morvedre, que tindrà lloc a Albalat dels Tarongers. Este acte servirà per encetar una sèrie de reunions i grups de treball encaminats a recollir informació, elaborar propostes de la població i per crear una estratègia conjunta d’ocupació i desenvolupament local, des del propi territori.


Els pactes territorials per l’ocupació són instruments multilaterals en què s’impliquen administracions, empreses, sindicats i altres agents socials, amb la finalitat d'activar el desenvolupament local i el potencial de creació d'ocupació, i aconseguir així una estratègia acceptada per tots els agents implicats en l'àmbit territorial d'actuació del pacte.

 

Estos pactes territorials tenen el suport de la Generalitat Valenciana, amb convenis de col·laboració, mitjançant el SERVEF. Actualment, al Camp de Morvedre s’està desenvolupant l’etapa inicial del pacte, que consisteix a definir quins són els objectius, les línies d’actuació i les estratègies necessàries. Així doncs, l’objectiu del fòrum inicial és començar a incorporar nous agents socials i població local a este procés de definició de propostes. L’estratègia, que es definirà per mitjà d’este procés, serà plurianual i comptarà amb el finançament necessari per a dur a terme les propostes dissenyades.


L’acte se celebrarà a la Sala Multiusos d’Albalat dels Tarongers (Font de Murta s/n), i servirà per explicar i assentar les bases del procés participatiu, que permetrà que siga el propi territori qui fixe les metes i el camí a seguir al Pacte Territorial per l’Ocupació. Esta primera sessió de treball servirà tant per explicar les característiques i normativa dels pactes territorials, com per presentar la mecànica de les sessions participatives, basades en la creació d’un entorn productiu agradable, per tal que els participants se centren en l’aportació de coneixement i idees.


A esta primera sessió, la seguiran altres per distints municipis del Camp de Morvedre, amb la ferma voluntat que el procés participatiu siga el més obert possible.