JOVENTUT

El Casal Jove organitza una taula redona amb la temàtica 'Intolerància vs Drets Humans'

Una activitat que se celebrarà el 26 de maig a les 19.00 hores en el Casal Jove del Port de Sagunt

El departament de Joventut i Infància de l'Ajuntament de Sagunt continua treballant cap a una convivència positiva, igualitària i inclusiva i continua avançant en l'execució del Pla de Joventut 2021-2025.

Són moltes les persones jóvens de la nostra ciutat les qui, a través de diverses vies de comunicació amb l'Ajuntament, han mostrat la seua inquietud i preocupació per l'augment de conductes d'intolerància i odi sobre determinats col·lectius tal com es reflectix en el Pla Integral de Joventut. Un document en el qual la població jove proposa l'organització d'accions que puguen sensibilitzar i conscienciar la població en la lluita contra este tipus de manifestacions, i a fi de construir una societat més lliure, justa i igualitària.

Amb motiu d'esta implementació de propostes de caire social, pertanyents a l'eix Construint Societat, cal destacar l'exposició Junt@s contra la intolerància, que al llarg d'este últim mes s'ha pogut gaudir en els dos centres juvenils del municipi. Esta exhibició d'onze panells, pertanyent al Moviment Contra la Intolerància, és una mostra de les diferents manifestacions de la intolerància i dels principals col·lectius que la patixen hui dia en la nostra societat. A través d'estos panells s'aborda el fenomen del racisme i la xenofòbia, i com la intolerància es manifesta contra col·lectius com el poble gitano, immigrants, refugiats, homosexuals, dones, discapacitats... i moltes altres mostres de violència cap a l'altre en la nostra societat, les quals xoquen directament amb la declaració universal dels Drets Humans, aprovada per l'ONU en 1948. En esta exposició, a més, s'observa un repàs a estos drets, aproximant a l'observador valors com la solidaritat i la tolerància, i convidant la ciutadania a comprometre's a lluitar contra totes estes diferents manifestacions d'intolerància a través de la frase ‘O eres part del problema o eres part de la solució’.

Arran d'esta contraposició d'Intolerància versus Drets Humans, el departament de Joventut organitza una taula redona que serà coordinada pel Moviment contra la Intolerància. En este acte participaran representants de diversos dels col·lectius vulnerables que patixen este tipus de discursos d'odi en la nostra societat, pertanyents a les diverses associacions de la comarca: Discamp, Morvedre Acull, Coordinadora Feminista Camp de Morvedre, LGBTI+ Camp de Morvedre i Pueblo Unido.

Esta cita a favor de promoure entre la nostra ciutadania drets democràtics com la solidaritat, la tolerància i la interculturalitat serà el 26 de maig a les 19.00 hores en el Casal Jove del Port de Sagunt.