“Teatre Romà en Marxa” acollirà aquest divendres la lectura poètica “Encendidas” de Francisca Aguirre

El cap de setmana passat va ser el torn del grup saguntí “Arcana Has Soul” que va presentar el seu nou disc “The importance”
Imagen 1Imagen 2
La delegació de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt programa la lectura poètica “Encendidas” de Francisca Aguirre, amb música de Marcos Neroy. L'actuació que s'emmarca dins de la programació de “Teatre Romà en Marxa” tindrà lloc divendres que ve, 24 de juny, a partir de les 20.30 hores. El cap de setmana passat va ser el torn del grup saguntí “Arcana Has Soul” que va presentar el seu nou disc “The importance”, un disc cuidat, diferent en alguns matisos que experimenten amb el que està cridat a ser el seu so del directe.
 

 
Francisca Aguirre (Alacant, 1930) és filla del pintor Lorenzo Aguirre, a qui li va dedicar el poemari “Trescientos escalones”, que va ser condemnat a mort per la dictadura franquista. La seua poesia ha sigut traduïda a l'anglès, francès, italià, portuguès i valencià. El seu primer poemari, “Premio de poesía Leopoldo Panero”, va ser  “Ítaca”.  A més, va guanyar el “Premi Alfons el Magnànim 2007” i el “Premio Nacional de Poesía en el 2011” amb el poemari “Historia de una anatomía”, llibre amb el qual també va guanyar el “Premio Miguel Hernández 2010”. 

“Teatre Romà en Marxa” és un nou cicle cultural que està acollint diferents representacions teatrals i actuacions musicals en un marc incomparable com el Teatre Romà de Sagunt fins a finals de juny.
 

 
Aquest cicle es va iniciar amb el concurs de batucades del festival Internacional de Percussió “Percumón” i el cap de setmana passat va acollir un altre gran esdeveniment musical amb la presentació del nou disc de “Arcana Has Soul”. Més de 500 espectadors van poder gaudir del toc “Arcana Has Soul” i és que per a aquest disc han seguit una senda coneguda, gravant en Andoáin (Guipúscoa) durant el mes d'abril del 2015 en Garate Studios. A més, aquest tercer disc, també està coproduit juntament amb Kaki Arkarazo. En la seua música es troben les cordes, les percussions i tot el que abriga a Lourdes. Temes com “Worldspel” que demostren aqueix xicotet salt. En definitiva, un disc pròxim, amb cançons com “Birds”, “Rey Sol” i “The Importance”, que juguen en aqueix canvi i so que tant agrada.