Un total de 95 aturats agraris treballaran aquest estiu gràcies a la subvenció del SEPE i l'aportació de l'Ajuntament de Sagunt

Els treballadors realitzaran labors durant dos mesos en camins agrícoles, sèquies, àrees agrícoles amenaçades i basses de reg
Imagen 1
  
Les 95 persones aturades del sector agrari contractades pel Consell Agrari de l'Ajuntament de Sagunt, gràcies a la subvenció del Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE) i l'aportació municipal, ja han començat a treballar en diverses obres. Concretament, exerciran labors durant dos mesos, juny i juliol. 
 
El president en funcions del Consell Agrari de Sagunt, Ximo Catalán, ha destacat: “Amb la subvenció del SEPE i l'aportació municipal hem pogut contractar a 95 aturats agrícoles durant dos mesos. Amb açò, a més de pal·liar la desocupació en aquest sector, anem a millorar les zones rurals i forestals, ja que es van a realitzar tasques en camins agrícoles, sèquies o basses de reg. En definitiva, la millora d'aquestes infraestructures redunda en benefici de tots”. 
 
La subvenció que ha concedit el SEPE ascendeix a 134.482 euros, als quals s'afigen 20.069 euros que aporta el consistori, la qual cosa suma un total de 154.552 euros. Concretament, s'han contractat 95 persones: 86 peons i 9 capatassos. Un total de 40 persones (36 peons i 4 capatassos) treballaran en el mes de juny i 55 (50 peons i 5 capatassos) exerciran labors durant el mes de juliol. 
 
Cal destacar que es realitzaran actuacions mediambientals en els camins de Rodamilans, la Muntanya pública V-131, els camins de Gausa i Lliria, el Camí de la Mar i el camí de Sagunt a les Valls. També es treballarà a l'entorn de totes aquestes zones. A més, s'adequaran les sèquies de la Marjal d'Almenara i la Marjal dels Moros, s'estabilitzaran àrees agrícoles amenaçades i es netejaran basses de reg. 
 
Quant als camins, el seu estat precisa una adequació ja que existeixen deterioracions i invasions de vegetació en el ferm. Les millores serviran per a millorar la circulació i per a evitar l'aparició de plagues agrícoles o focus d'incendi. Concretament, es restauraran els ferms i cunetes laterals, es procedirà al moviment de terres amb la finalitat d'eliminar d'arrel les plantes més vigoroses com les Taraxacum officinale, es realitzaran treballs de compactació, en el ferm i els talusos.