Una delegació xinesa de la ciutat de Zhaoqing visita Sagunt

Els representants xinesos han expressat el seu desig d'estudiar una futura relació entre ambdues ciutats


 

L'alcalde de Sagunt, Francesc Fernández, i la delegada de Turisme, Natalia Antonino, han rebut a una delegació xinesa procedent de la ciutat de Zhaoqing, província de Guangdong, que ha vingut a Sagunt per a estudiar les possibilitats d'una futura relació entre les dues ciutats. Per part de la delegació xinesa han vingut a la nostra ciutat Li Wen Jian i Songming Chen.

 

Quico Fernández els ha explicat la importància de Sagunt en la història universal i el que suposa com a enclavament en el comerç i les comunicacions en el Mediterrani occidental. També ha destacat la indústria, l'agricultura i el turisme com els factors del desenvolupament econòmic de Sagunt, el desenvolupament d'una zona logística i la importància del port com a factor primordial de desenvolupament en el qual s'exporten automòbils fabricats en els seus rodalies i també productes agrícoles, convertint-se en el port comercial més eficient i una porta oberta a Europa i al món.

 

A més, Fernández ha recordat la importància de les recents inversions en Parc Sagunt i de les empreses situades en el nostre municipi. Així mateix, ha parlat de la interconnexió amb el mercat asiàtic en el tràfic de contenidors al costat del port de València i les similituds del cultiu de l'arròs, taronges i pólvora amb el mercat xinés.

 

 

 

 

Els representants xinesos han expressat la seua intenció de tenir una relació estreta amb fabricants i comerciants locals, així com a nivell institucional. També han explicat a les autoritats saguntines que Zhaoqing està situada al costat del riu Zhujiang, molt famós perquè desemboca prop d'Hong Kong i és usat per al comerç de contenidors. A més, la ciutat té en els seus voltants grans boscos, muntanyes, rius i llacs d'una qualitat ambiental excepcional, així com una agricultura capitalitzada per la sembra de l'arròs.

 

Així mateix té un desenvolupament industrial puixant en el qual destaquen el sector automobilístic i d'ordinadors, així com un turisme florent, constituint-se com una de les zones més modernes de Xina.

 

Zhaoqing compta amb una població d'uns 4.500.000 habitants i una urbanització residencial d'al voltant 152 km2 i 500.000 habitants.