Vora 2.000 persones es van acostar a conèixer la cultura japonesa en el festival Mangetsu

Des de la delegació de Joventut asseguren que “hem superat les expectatives” en la tercera edició d'aquest festival de manga


El Casal Jove del Port de Sagunt va acollir el cap de setmana passat la tercera edició del festival de manga Mangetsu Morvedre, organitzat per la delegació de Joventut, i els corresponsals dels instituts. Les diverses activitats van atraure a prop de 2.000 persones i alguns tallers van tenir fins i tot que realitzar-se per partida doble a causa de la gran afluència de gent.

En paraules del regidor de Joventut, Guillermo Sampedro: “hem comptabilitzat prop de 2.000 persones; ha sigut tot un èxit i sens dubte hem superat les expectatives. També ha vingut molta gent des de València en l'autobús gratuït que hem oferit, que ha vingut sempre ple. Ens hem vist obligats a doblegar els tallers per l'aforament, que ha sigut superior al que esperàvem. Per tot açò, en vista del bon acolliment, el nostre objectiu de cara a l'any que ve és duplicar les activitats i els tallers. Vull destacar el treball dels més de 30 voluntaris corresponsals que han organitzat el festival”.

Des de l'organització expliquen que l'objectiu del festival és fomentar la participació de la gent, fent que coneguen la cultura japonesa. A més, s'ha intentat que les activitats abasten diferents edats, per això hi havia activitats també per als més xicotets, com pintacares, cinema infantil, inflables, tallers de cuina i dibuix o fabricació de figures de plàstic i xapes, tot ambientat per animadors disfressats de personatges relacionats amb el manga.


Els més majors van poder acostar-se a expositors de venda amb marxandatge relacionat amb el manga i els videojocs, participar en tallers i xarrades, o en concursos de ball i de cosplay (disfresses elaborades per afeccionats al manga). Els guanyadors del concurs de ball van ser els integrants del grup Butterfly i el premi grupal del concurs de cosplay va ser per a Mekaku City actors.

També van destacar les exhibicions, tant les de softcombat (tornejos de lluita amb armes) com la que va oferir el Club de Judo de Canet; i els stands de venda de menjar també van comptar amb un gran èxit. La dissenyadora del cartell del festival, Irene Ortiz, també va tenir el seu stand de venda en el qual, a més, signava originals del cartell.

A tots els participants dels tallers se'ls va obsequiar amb un “saquet” del festival que incloïa, a més de marxandatge del festival, productes de Carrefour, que va facilitar fideus instantanis, bols per a ficar menjar i palets xinesos. Es van repartir entre 150 i 180 d'aquests “saquets”.


Corresponsals dels IES.