Manu Tenorio fa una parada a Sagunt dins de la seua gira 2023

La programació de primavera també inclou l'obra de teatre Decadencia i el cicle de concerts ‘El piano del Teatre de Begoña’

La Delegació de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt presenta la programació trimestral de primavera 2023 entre la qual destaca un concert de Manu Tenorio (6 de maig), un nou cicle del piano de Begoña i la representació teatral Decadència. També compta amb diferents xarrades literàries amb escriptors, 6 pel·lícules, obres de teatre, concerts i una rica varietat d'exposicions.

La regidora de Cultura, Asun Moll, explica: «Ja tenim ací la programació cultural de la primavera 2023 que continua en la mateixa línia que hem tingut fins ara d'espectacles en castellà, en valencià, tant a Sagunt com al Port». Moll destaca la col·laboració que durant l'exercici 2022 ha fet el departament de Cultura amb Russafa Escènica, que és un cicle d'obres breus de teatre on «la gent es prepara un tipus de concurs» i Sagunt ha sigut seu classificadora per dur a terme el projecte i secundar-lo.

Llibres

Esta primavera es podrà gaudir de 3 trobades dins del cicle Diàlegs de llibres, que està organitzat pels departaments de Cultura i d'Arxiu i Biblioteques. Els autors són Lola Mascarell, Martí Domínguez i Elia Barceló.

Cinema

La proposta cinematogràfica d’este trimestre conté 6 pel·lícules, comèdies britàniques que es projectaran en diumenge, en el Centre Cultural Mario Monreal i són aptes per a tots els públics: L'anglés que va pujar un pujol, però va baixar una muntanya, La importància de dir-se Ernesto, El sentit de la vida, Full Monty, Un peix anomenat Wanda, i Ràdio Encoberta.

Teatre

Entre les obres de teatre programades per a estos mesos de primavera destaca la tragèdia Decadencia, en la qual actuaran els coneguts Pedro Casablanc i Maru Valdivielso el 28 d'abril a la Casa Municipal de Cultura (c/ Progrés, 9). Començarà a les 20.30 amb una duració de 90 minuts i el preu de l'entrada és 9 euros. En total es representaran nou obres entre la Casa Municipal de Cultura i el Centre Cultural Mario Monreal, entre les quals es troben comèdies, tragèdies i danses, entre altres, com Greenpiss, d’Yllana, i De fora vindrem, de Purna Teatre.

Música

Manu Tenorio és la gran cara coneguda que ressalta en esta programació primaveral. Delitarà el públic durant 90 minuts amb un concert en el marc de la seua gira 2023 Música melódica, el 6 de maig a les 20 hores, a l'Auditori Joaquín Rodrigo (plaça Cronista Chabret, 6). El preu de l'entrada és de 9 euros.


Una altra cita musical és el cicle ‘El piano del Teatre de Begoña’, que consta de tres concerts gratuïts, que tindran lloc el 19 i 29 de maig i el 9 de juny i seran interpretats pels pianistes Raúl Arias i Hilario Segovia, Luis Agius i Pablo García-Berlanga respectivament.

També destaca el Quartet de Zagreb, que porta a la Casa Municipal de Cultura música clàssica de Turina, Beethoven i Dvorak, també forma part de la programació d’estos mesos, així com cinc concerts més.

Exposicions

Les diverses exposicions que es mostraran estos mesos en el Mario Monreal i a la Casa Municipal de Cultura són, d'una banda, La vida es sueño, de Grupo Fotográfico Arse; Belleza étnica, de María Pilar Fernández;  Naturaleza y vida en marco, de Curs de Pintura UP; Prietas las filas, del Museu Valencià d’Etnologia; Mafalda y mucho más, de Quino, i L’art e(ix) del Clot: Textures, de l’IES Clot del Moro.

Es pot consultar la programació completa en: https://aytosagunto.es/media/awfbytl3/agenda-primavera-sagunt-2023ok.pdf