Camacuc entra en tu casa

Camacuc entra en tu casa

 

 

 

Sagunt és seleccionat per la Unió Gremial

La Unió Gremial, entitat centenària en la qual està federada el Gremi d’Editors del País Valencià, ha seleccionat la ciutat de Sagunt per a una campanya de promoció del valencià a les escoles per mitjà del còmic i de totes les potencialitats que té este gènere creatiu.

A partir del mes de maig, i fins al desembre d’enguany, la històrica revista infantil Camacuc es repartirà gratuïtament a tot l’alumnat des de tercer fins a sisé curs dels centres escolars de primària. A més, a partir de l’inici del curs 2022-2023, deu escoles es beneficiaran d’una sessió d’introducció al còmic totalment gratuïta, a càrrec de Joan Escrivà, director de l’editorial.

La regidora Maria Josep Soriano s’ha reunit recentment amb el fundador de Camacuc, Joan Escrivà, per tancar els detalls de la realització de l’activitat a Sagunt. Camacuc és una revista escrita íntegrament en valencià des del 1984 i està feta per autores i autors valencians. Va nàixer al caliu de la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià de la mà d’uns quants professionals de l’ensenyament preocupats per l’aprenentatge del valencià i la conservació de la nostra cultura.

El Gabinet de Promoció del Valencià de l’Ajuntament de Sagunt ha acollit amb gust esta campanya, pensada amb l’objectiu d’acostar el còmic als escolars i fomentar la lectura a través d’ell, conéixer els autors i les autores que dibuixen en la revista valenciana degana del gènere, ajudar a normalitzar el valencià, aprendre recursos útils i eficaços per a crear i expressar-se a través del còmic i, a més, gaudir del taller i de la creació plàstica.

La regidora ha comentat que “estem molt contents d’esta col·laboració. Ja sabem que el còmic és una eina que aplega fàcilment a l’alumnat, i fer-ho de mans de Camacuc és un honor i un plaer com a sensibilitzadors del valencià que som tots dos. Els xiquets i les xiquetes tenen diversió i aprenentatge assegurats, ja que podran emportar-se la revista a casa i seran ells mateixos dinamitzadors del valencià”.