Voluntariat

Voluntariat pel Valencià

El Voluntariat pel Valencià és el projecte de participació lingüística que té per objectiu posar en contacte voluntaris que vulguen destinar una hora per setmana (durant un mínim de 10 setmanes) a conversar amb persones que volen llançar-se a parlar en valencià.

Són moltes les persones que desitgen utilitzar el valencià per a comunicar-se i necessiten situacions reals de la vida per a fer-ho.

També l’alumnat que aprén valencià a les aules necessita completar l'aprenentatge de la llengua oral. Voluntariat pel Valencià pot ajudar-los a superar la possible inseguretat que provoca l’ús d’una nova llengua.

És una manera de facilitar este contacte personal entre un parlant del valencià i una persona disposada a reforçar l’aprenentatge previ.

Esta iniciativa, a més de facilitar a l’alumnat un interlocutor per poder conversar en valencià, es vol incidir en els hàbits lingüístics dels valencianoparlants i consolidar la idea que el valencià és i ha de ser “llengua d’acollida”.

A més d’esta modalitat clàssica, el Gabinet de Promoció del Valencià de Sagunt ha posat en marxa durant els dies de confinament pel Covid-19 el programa V^V (Voluntariat Virtual pel Valencià), amb la idea de mantindre el contacte amb la llengua i continuar aprenent valencià oral a través de les noves tecnologies (videoconferència).

 

icono voluntariat pel valencià

 

i n s c r i p c i ó