Festes locals

Informació sobre les Festes Patronals

La ciutat antiga celebra les festes tradicionals en honor als seus patrons la segona quinzena de juliol -Santos Màrtirs Abdó i Senén- i la primera desena de setembre, al voltant de la festivitat de la Mare de Déu de l'Bon Succés.

El Port de Sagunt a mitjans de juliol a la Verge de l'Carmen i en la primera quinzena d'agost en honor a la Verge de Begoña. Competicions esportives, actuacions musicals, corregudes de vaquetes i bous embolats, exposicions artístiques, la tradicional "Cordà" i castells de focs d'artifici omplen de colorit i vistositat dels actes. Menció a part mereixen les cucanyes marítimes i la divertida agafada d'ànecs el dia 15 d'agost a la dàrsena del port.

 


Mare de Déu de l'Carme

La setmana de l'16 de juliol, festa de la verge de l'Carmen la Junta de la Confraria de Pescadors local organitza els actes a la patrona dels mariners. Destaquen el guarniment de carrers amb premi per al millor engalanament, espectacle de varietats, la missa Major en honor a la Verge de l'Carmen i especialment la processó Marinera per la dàrsena del port amb ofrena floral, la processó terrestre i la Gran Sardinada.

 


Sant Antoni Abat

L'associació Amics de l'Cavall és l'encarregada d'organitzar els actes de les festes populars de Sant Antoni a mitjans de gener. Destaca el trasllat de l'pi des del trinquet fins a la Plaça Major, arrossegat per cavalls i acompanyat del grup de percussió i dolçaina de la Diabòlica de Morvedre, per muntar la foguera amb fogueres i la crema de la foguera a la Plaça Major, acompanyada de l'volteig de campanes a càrrec de el grup els Campaners de Morvedre.el "taller de dimonis", els tradicionals correfocs, el "bureo", és a dir, una antiga festa popular oberta a la participació de tothom, la concentració d'animals, exhibició i cercavila de cavalls i finalment la benedicció d'animals.

Foto fiestas locales 1 Foto fiestas locales 2 Foto fiestas locales 3

ver PDF  |  ver CATÁLOGO VIRTUAL