Capgirant Sagunt

Una manera divertida d’apropar-se al municipi

Capgirant Sagunt

 

Des del Gabinet de Promoció del Valencià de l’Ajuntament de Sagunt han encetat una iniciativa anomenada “Capgirant Sagunt de la T a la S” que és un projecte per descobrir d’una manera amena la historia, els monuments, els espais, i les persones que han fet Sagunt.

El joc proposa un viatge lúdic per les característiques mediambientals, històriques, econòmiques i culturals que el fan singular. El qual és lliuraran als col·legis del municipi.

“Este treball, en paper i en línia, ens proporciona un eina útil, interactiva i bonica per a aprofundir en alguns aspectes, jugant” explica Maria Josep Soriano regidora responsable del Gabinet que continua amb “com que sabem que per a cada lletra pot haver-hi altres opcions, vos suggerim ampliar, aprofundir o crear-ne de noves i enviar-les al nostre repositori web. Així, amb les vostres aportacions, Capgirant Sagunt esdevindrà una proposta viva”.

Les cartes-vocabulari estan dividides en cinc parts diferenciades per colors: Història, marró; Identitat, taronja; Medi Ambient, verd; Ciutat, blau, i Personatge, roig. Es poden utilitzar com a guia o emprant les activitats, també interactives, que l’acompanyen al web https://bit.ly/capgirantsagunt. Les activitats proposades son LÍNIA DEL TEMPS on podrem situar totes les cartes en una línia del temps que ha d’anar des del 219 aC fins a l’any 2022, SITUAR EN EL MAPA on podrem situar totes les cartes en un mapa de la ciutat per poder identificar espais amb les representacions de les cartes, EL TEMPS S’HA ACABAT on podrem descobrir totes les cartes i poder explicar-les d’una manera diferent cada vegada, REESCRIU LA HISTÒRIA on podrem fomentar la creativitat i poder fer servir l’explicació que han rebut sobre cada una de les cartes, així com JOC DE DESCOBERTA entre d’altres.

Els dissenys han sigut obra de la il·lustradora Teresa Cebrián i l’empresa local Yogur de Fresa, així com els texts han sigut obra d’Albert Llueca amb al correcció i revisió de Lluis V. Alcaide i el propi Gabinet de Promoció del Valencià.