Falles

Festa d'Interès Turístic Nacional

Si no coneixes Sagunt, aquest és un bon moment per descobrir una població que compta amb un interessant patrimoni tant històric-artístic com històric industrial. I és un bon moment perquè s'acosta na de les festes més acolorides, divertides i apassionants d'aquesta ciutat: Les Falles. Declarada Festa d'Interès Turístic Nacional.

Sagunt està situada a nord de la província de València, als peus de la Serra Calderona, acariciada per la brisa de la mar, encarregada de temperar les temperatures d'estiu i moderar les d'hivern, amb suaus primaveres i tardors.

A l'despertar la primavera es celebra un dels esdeveniments festius més populars de la Comunitat Valenciana, les Falles. Durant la setmana fallera, que finalitza el 19 de març, festivitat de Sant Josep, la ciutat s'omple d'alegria i desimboltura.

Una setmana en què els monuments fallers adornen tota la ciutat, amb grans dosis de creativitat i enginy, inundant els carrers de color, música i diversió. Dies de festa en què se celebren una gran varietat d'actes, com La Crida o pregó de festa, la Cavalcada d'Humor Faller, La Plantà de les falles, l'Ofrena de flors a la Mare de Déu dels Desemparats o el Lliurament de Premis.

A Sagunt es planten cinquanta-vuit de falles, entre majors i infantils. La falla és una veritable obra d'art realitzada en fusta i cartró, en la qual els diferents "ninots" que la componen, representen, amb atrevida ironia les escenes més satíriques dels diferents temes d'actualitat. En la nit del dia de Sant Josep, el foc i les flames embolicaran les falles en una gegantina foguera, és la nit de foc.

Només una de les artístiques figures de les diferents falles es veurà lliure de les flames, és el "ninot indultat". Art, pólvora i foc són els autèntics ingredients dels festejos fallers.

A la Nit de la Crema el foc serà l'encarregat de reduir els monuments a cendres, posant el punt i final a la festa més representativa dels valencians.

Foto fallas 1 Foto fallas 2 Foto fallas 3

ver PDF  |  ver CATÁLOGO VIUTUAL