Setmana Santa

Festa declarada d'Interès Turístic Nacional

 

Organitzada per la Majoralia de la Confraria de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist l'origen es remunta a la fi de segle XV. El Divendres Sant constitueix el dia gran de la Setmana Santa saguntina, destacant el Via Crucis des de l'ermita de la Sang fins al Calvari, en el qual es representa la Passió de Jesús a través de les estacions que flaquegen el costerut camí.

A la tarda se celebra la grandiosa i multitudinària manifestació de culte que constitueix la processó de el Sant Enterrament; durant el trajecte de la processó, la "Vera Creu" és portada pels Majorals sense tocar el terra, sent el Clavari qui s'encarrega d'entrar i sortir amb Ella a l'ermita i en els diferents temples de la ciutat.

Són característiques les veus "dels plegaors", confrares que a el crit de "Puríssima Sang de Jesucrist" recapten un donatiu per a la Confraria; les cornetes i tambors, així com les peticions dels més petits sol·licitant el típic "caramelet" als confrares que participen en la processó.

Altres actes destacats són els concerts de música sacra, representació vivent de la Passió de Crist, la subhasta de Passos i Sayones, la processó de l'Silenci, el Sermó de l'Davallament i la Missa de Resurrecció.

La Setmana Santa Saguntina es festa declarada d'Interès Turístic Nacional.

Foto semana santa 1 Foto semana santa 2 Foto semana santa 3

 

ver PDF  |  ver CATÁLOGO VIRTUAL